20 desembre de 2021 a les 8:12

The Gramophone Allstars Big Band i Mazoni, al fITM d’hivern al Teatre Mundial de la Bisbal

||

Passat festes, arrenca una edició hivernal del fITM al Teatre Mundial de la Bisbal d’Empordà amb dos únics assalts: The Gramophone Allstars Big Band, el 15 de gener; i Mazoni, el 5 de febrer. Ambdues propostes, amb denominació d’origen bisbalenca, seran a les 20 h del vespre i ja es poden adquirir entrades anticipades a través de la plataforma koobin. El Festival Internacional del Teatre Mundial està organitzat per Indivendres i l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà.

Arrencarà el dissabte 15 de gener de la mà de The Gramophone Allstars que, amb ‘Love Letter’ (Bankrobber, 2021) presenten una “carta d’amor” dirigida a The Skatalites, alhora que busquen incansablement el punt de trobada entre el soul, el jazz i els ritmes jamaicans. Sota la direcció musical del bisbalenc Genís Bou, The Gramophone Allstars Big Band compta en la seva alineació amb alguns dels joves talents més sol·licitats de l’escena jazzística catalana. Van començar a forjar la seva personalitat musical amb discos com ‘Just delightin’ (2008), ‘Simbiosi’ (2010) i ‘Levitant a la deriva’ (2011) i, ja amb el grup ampliat fins al format de big band, ‘Jazzmaica’ (2014) i ‘Maraca Soul’ (2017), on s’obrien cap a altres ritmes caribenys com el boogaloo o el calypso. Posteriorment, han publicat diversos singles i EP: ‘The Reel Influence’ (2019) i ‘Let’s get it on’ (2020).

I el fITM hivernal culminarà el 5 de febrer amb la presentació bisbalenca de ‘Ludwig’ (Bankrobber i Seed Music, 2021), desè disc de la carrera del Mazoni. A més dels músics habituals de Mazoni, en aquest projecte el bisbalenc Jaume Pla suma a la banda el que podríem definir com un membre fantasma, arribat del més enllà: Ludwig Van Beethoven. I és que l’obra del compositor alemany esquitxa tot el nou projecte de Mazoni, introduint-se a cadascuna de les cançons a base de sàmplers i referències musicals diverses. Les noves cançons de Mazoni s’han construït a partir de fragments deconstruïts i reorganitzats de l’obra del mestre, que s’integra amb naturalitat en un nou context on governa la cançó i el joc musical esdevé a la vegada repte i aventura. El projecte ha estat guardonat amb el III Premi Espai Ter que atorga l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i compta també amb el suport a la producció de l’Espai Marfà (Girona).