4 juliol de 2023 a les 14:42

The Toasters, Les Testarudes i Espardenya Crew fan el tret de sortida de l’11è fITM de la Bisbal d’Empordà

||

Si demà és el primer dimecres de juliol, vol dir que arrenca el fITM (acrònim del Festival Internacional del Terracotta Museu, també vàlid els 7 anys que va ser als jardins de Torre Maria). El tret de sortida, fidel a la fórmula de dos concerts i DJ, serà un desembarcament skatalític en tota regla. Faran el tret de sortida Les Testarudes, novella formació femenina nascuda davant la necessitat de crear un espai d’apoderament dins l’escena amb un reguitzell de concerts a pocs mesos del seu naixement. Seguidament la gira internacional dels emblemàtics The Toasters farà parada a la Bisbal, posant a la palestra una autèntica màquina de ball i una garantia d’espectacle que ja suma una carrera ininterrompuda de més de 40 anys. Clourà el col·lectiu empordanès i jamaicanòfil Espardenya Crew amb sessió de música enllaunada a base de vinils.

Fidel a la seva essència, un any més, el fITM oferirà una dotzena de propostes repartides en els quatre dimecres de juliol, quatre nits que aixopluguen un ampli ventall estilístic. I és que, tal com es demostra a cadascuna de les seves edicions, al fITM hi caben tots els gèneres, sempre des del prisma de donar veu a propostes emergents o que defugen els circuits mainstream, configurant un programa d’allò̀ més eclèctic.

I és que, si a la primera nit imperarà l’ska i els sons caribenys, el segon dimecres deixarà pas als sons d’arrel, amb les acordions de Carles Belda & Joan Garriga i també les atmosferes pirinenques d’Arnau Obiols, rematant la nit el DJ bisbalenc Diego Armando. La tercera vetllada reunirà la veu d’Alba Morena i la proposta d’indie-pop Filipin Yess, amb els Bankrobber Gang DJs tancant. I el darrer dimecres, disbauxa crítica amb Joan Colomo i la Radiofórmula i hip-hop nostrat amb Extraño Weys, amb PD Pubilla Hilton per acabar.

El Festival Internacional del Terracotta Museu (fITM) ja ha esdevingut una cita imprescindible de l’estiu a la Bisbal, i per extensió de tot l’Empordà i de les Comarques Gironines. Ben consolidat als exteriors de l’emblemàtic museu de ceràmica Terracotta Museu, refermarà enguany l’aposta per programar als dimecres fent una apel·lació́ directa a la gent del territori i defugint dels caps de setmana farcits de propostes arreu de la comarca. Les diverses varietats estilístiques també́ convidaran a ser concerts ballables en els quals el públic podrà̀ decidir si vol romandre assegut a les seves cadires, o bé ballant a peu d’escenari.

Un any més el festival tindrà lloc cada dimecres de juliol, amb doble ració́ de concerts, servei de bar i sopars a la fresca, als exteriors del Terracotta Museu. Les entrades es poden adquirir sempre a preus populars a través del web del festival, amb l’opció d’un abonament que premia els espectadors fidels.