14 juny de 2018 a les 14:39

Tornen els dimecres musicals i gastronòmics del fITM de la Bisbal d’Empordà

|

Un any més els dimecres de juliol torna el cicle de concert als jardins de Torre Maria de la Bisbal d’Empordà. Ja serà la 6a edició: era el 2013 quan el col·lectiu Indivendres es va proposar dinamitzar el juliol empordanès. I és que des de llavors que trenquen la setmana pel bell mig i tots els dimecres de juliol s’amenitzen amb doble concerts i sopar a la fresca a càrrec d’algun servei de restauració de la Bisbal o rodalies. El Festival Internacional de Torre Maria (fITM) ja ha esdevingut una cita imprescindible de l’estiu a les comarques gironines.

Aquest matí s’ha presentat el cartell de l’edició d’enguany en una roda de premsa al bar Ca la Pilar Dumingu de la plaça Major de la Bisbal. «El fITM és una proposta tan consolidada que des del col·lectiu Indivendres ens podem permetre el luxe de programar allò que trobem més interessants sense la necessitat de grans reclams», ha declarat Adrià Cortadellas, membre del col·leciu Indivendres. I és que, en aquest sentit, el fITM prescindeix de programar grans caps de cartell: la fórmula funciona. Malgrat la proposta sigui gratuïta l’organització ha volgut destacar la importància de la donació voluntària que es pot fer a l’entrada: «El fITM és una proposta autogestionada, amb la col·laboració del consistori, que necessita de l’aportació del públic assistent per poder continuar creixent i tirant endavant», ha explicat Badreix Tarragó, de l’organització. «Els serveis de restauració que participem al fITM tenim l’oportunitat de traslladar la nostra proposta gastronòmica a un altre públic i entorn: ho valorem molt», ha explicat Maria Roure, qui regenta el bar Ca la Pilar Dumingu de la Bisbal. 

Amb la col·laboració de Bankrobber, l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, el patrocini d’Estrella Damm, la col·laboració de SONA i els serveis de restauració, allò que el 2013 fou El Tingladu, ja fa 5 anys que s’ha consolidat com el Festival Internacional de Torre Maria. I és que la fórmula funciona: entrada gratuïta amb donació voluntària, servei de restauració de proximitat per maridar el sopar a la fresca, un parell d’actuacions musicals i bon ambient davant l’imponent casa indiana que acull l’oficina de turisme municipal.

El fITM 2018 arrencarà el proper dimecres 4 de juliol i enguany hi actuaran artistes tan diversos com Ferran Palau, Big Ok, Muchacho & Los Sobrinos, Intana, The Bird Yellow, Peret Reyes, Daniel Lumbreras o Da Souza. De la rumba catalana al pop intimista, passant pel grunge crooner o l’indie folk d’autor. Els restaurants o serveis de restauració encarregats de maridar els vespres musicals dels dimecres de juliol seran els mateixos que l’any passat: Ca La Pilar Dumingu, Cafeteria El Bouquet, El Mar de Tasmània i Càtering Cabell d’Àngel.