27 març de 2021 a les 20:09

Torre Maria s’il·lumina de groc per l’endometriosi

Avui, dissabte 27 de març, els municipis catalans il·luminen diferents edificis per conscienciar a la ciutadania sobre l’endometriosi. El color escollit és el groc el qual representa aquesta malaltia a nivell internacional: la Bisbal d’Empordà s’hi ha afegit il·luminant l’edifici municipal de Torre Maria. Durant aquest acte, que organitza ENDO&CAT, Associació d’Afectades per l’Endometriosi de Catalunya, es pretén donar visibilitat a una malaltia gairebé desconeguda.

L’endometriosi consisteix en el creixement de teixit endometrial  fora de la cavitat uterina, la qual cosa comporta la formació de quists, nòduls o implants a la regió pelviana. Afectacions que minven la qualitat de vida de la dona que la pateix, provocant astènia (fatiga crònica), disparèunia (dolor durant o després de les relacions sexuals), síndrome miccional, infertilitat i trastorns intestinals, entre d’altres.

En l’actualitat, es desconeixen les causes que provoquen aquesta malaltia, la qual s’acaba diagnosticant en un termini mig de 9 anys, i encara no hi ha cura possible. És per això que ENDO&CAT, a banda d’oferir assessorament a les afectades i als seus familiars, té com a missió donar a conèixer aquesta malaltia per poder impulsar-ne la seva investigació.