6 febrer de 2018 a les 11:15

Tot el que cal saber sobre el Carnestoltes 2018 a la Bisbal

||

El Carnaval bisbalenc d’enguany arrencarà el dissabte 10 de febrer amb el Carnestoltes Popular de la Bisbal. Començarà a les 16h30 amb animació infantil a la plaça del Castell amb Jordi Pacheco i enguany no inclourà cercavila. Segons els organitzadors, en cas de pluja, el Carnestoltes se celebrarà al Pavelló Firal en el mateix horari.

La celebració continuarà el dimarts 13 de febrer amb Carnestoltes Escolar de la Bisbal d’Empordà, que es va recuperar l’any passat en motiu del 50è aniversari de l’escola Joan de Margarit: amb la complicitat de les direccions de les diverses escoles del municipi i rodalies, les AMPAs i el consistori uns 1.500 alumnes van protagonitzar una cercavila sense precedents fins llavors. 

Ara bé, la gran Rua de Carnestoltes de la Bisbal serà el dissabte 17 de febrer (a les 16h). En aquest sentit, l’Àrea de Joventut del consistori busca voluntaris per organitzar la Rua (els interessats els poden contactar al 617558990 o al correu electrònic joventut@labisbal.cat). Els que hi vulguin participar es poden inscriure a la rua fins el proper dimecres 7 de febrer i poden consultar les bases aquí. La sortida serà des del carrer 6 d’octubre, a l’alçada del Terracotta Museu, i encarrilarà fins l’avinguda les Voltes i fins el passeig Marimon Asprer.

Allí, davant el Teatre Mundial, hi haurà un escenari amb presentació i els assistents podran veure el darrer ball de les colles. A l’aparcament de l’antic camp de futbol hi podran girar les carrosses i recollir els obsequis. Al final del passeig hi haurà un escenari amb discjòquei per tal que tothom pugui ballar. Es recomana veure la rua des del passeig Marimon Asprer per tal d’evitar aglomeracions: davant del Teatre Mundial hi haurà cadires per tal de poder veure el darrer ball de les colles. Cal respectar el pas de les colles i que els espectadors no baixin de les voreres.

La jornada culminarà al Pavelló Firal amb una de les festes més esperades de l’any. El col·lectiu bisbalenc Els Voltors enguany organitza una nova edició de la Festa de Carnaval de la Bisbal amb un cartell format pels grups Txarango i Radio Hits, a més del discjòquei Kharloss Selektah. L’obertura de portes serà a partir de les 22h30 i els organitzadors recomanen entrar amb antelació per tal d’evitar possibles aglomeracions. L’entrada costa 10€ i es pot comprar anticipadament fins el 16 de febrer. La vetllada comptarà amb servei de Guarda-roba, photocall, servei de bar i creperia. Tal com preveu la normativa l’entrada està prohibida als menors de 14 anys, i els menors de 16 hauran d’entrar acompanyats del seu pare o mare (que també hauran d’adquirir l’entrada).

Per acabar, segons ha informat l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament, la valoració del Carnestoltes bisbalenc d’enguany tindrà lloc el dimecres 7 de març, a les 19h, a la sala d’actes de les Escoles Velles. L’objectiu és conèixer l’opinió dels participants i fer propostes per seguir millorant el Carnaval bisbalenc de cares a l’any vinent.