25 febrer de 2019 a les 10:05

Tot el que cal saber sobre el Carnestoltes 2019 a la Bisbal

Foto: Pere Mercader||

El Carnaval bisbalenc d’enguany arrencarà el dimecres 27 de febrer amb el Carnestoltes Escolar de la Bisbal d’Empordà, que es va recuperar el passat 2017 en motiu del 50è aniversari de l’escola Joan de Margarit: amb la complicitat de les direccions de les diverses escoles del municipi i rodalies, les AMPAs i el consistori uns 1.500 alumnes van protagonitzar una cercavila sense precedents fins llavors. 

La celebració continuarà  el dissabte 2 de març amb el Carnestoltes Popular de la Bisbal, organitzat per AEIG les Gavarres. Començarà a les 16h30 amb animació infantil a la plaça del Castell i enguany no inclourà cercavila previ. L’actuació musical anirà a càrrec del bisbalenc Albert Such.

Ara bé, la gran Rua de Carnestoltes de la Bisbal serà el dissabte 9 de març (a les 16 h). En aquest sentit, l’Àrea de Joventut del consistori busca persones voluntàries per organitzar la Rua (les persones interessades els poden contactar al 617558990 o al correu electrònic joventut@labisbal.cat). La sortida serà des del carrer 6 d’octubre, a l’alçada del Terracotta Museu, i encarrilarà fins l’avinguda les Voltes i fins el passeig Marimon Asprer. 

Allí, davant el Teatre Mundial, hi haurà un escenari amb presentació i els assistents podran veure el darrer ball de les colles. A l’aparcament de l’antic camp de futbol hi podran girar les carrosses i recollir els obsequis, de la mà de Les Troneres. Al final del passeig hi haurà un escenari amb discjòquei per tal que tothom pugui ballar. Es recomana veure la rua des del passeig Marimon Asprer per tal d’evitar aglomeracions: davant del Teatre Mundial hi haurà cadires per tal de poder veure el darrer ball de les colles. Cal respectar el pas de les colles i que els espectadors no baixin de les voreres. Es consultar recorregut, recomanacions i tota la informació detallada a través del díptic informatiu adjunt.

La jornada culminarà al Pavelló Firal amb una de les festes més esperades de l’any. El col·lectiu bisbalenc Els Voltors enguany organitza una nova edició de la Festa de Carnaval de la Bisbal amb un cartell format pels grups Doctor Prats, Búhos i Koers, a més dels discjòqueis de l’entitat. L’obertura de portes serà a partir de les 22.30 h i els organitzadors recomanen entrar amb antelació per tal d’evitar possibles aglomeracions. L’entrada es pot comprar anticipadament per 12 euros i a guixeta tindrà un cost de 15. La vetllada comptarà amb servei de Guarda-roba, photocall, servei de bar i creperia. Tal com preveu la normativa l’entrada està prohibida als menors de 14 anys, i els menors de 16 hauran d’entrar acompanyats del seu pare o mare (que també hauran d’adquirir l’entrada).

Per acabar, segons ha informat l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament, la valoració del Carnestoltes bisbalenc d’enguany tindrà lloc el dimecres 20 de març, a les 19.30 h, a la sala d’actes de les Escoles Velles. L’objectiu és conèixer l’opinió dels participants i fer propostes per tal de seguir millorant el Carnaval bisbalenc de cares a l’any vinent.