18 abril de 2019 a les 20:14

Totes les activitats de la diada de Sant Jordi 2019 a la Bisbal

|||

La programació d’activitats emmarcades en la diada de Sant Jordi ja va arrencar el dijous a la Biblioteca Municipal, amb la presentació del llibre de La Bisbal desapareguda, amb Miquel Abras i l’autora Ariadna Morente. La projecció filmogràfica de divendres de Viaje al cuarto de una madre en el marc del Cicle Gaudí, l’activitat etnobotànica de recol·lecció de plantes per fer un licor d’herbes, la Cantada de Caramelles del Cor Carreras Dagas i la projecció cinematogràfica de La classe de piano també escalfaran motors durant el cap de setmana.

Ara bé, el veritable tret de sortida tindrà lloc la vigília de Sant Jordi. Dilluns, a les 18 h, serà quan la Biblioteca Lluïsa Duran de la Bisbal acollirà l’acte públic on es lliurarà el Premi Empordà de Novel·la d’enguany. Amb l’increment de participacions es pot afirmar que s’ha assolit l’objectiu de crear un nou espai per a que escriptors i escriptores puguin oferir les seves obres al públic. 

Ara bé, el gran gruix d’activitats, com és lògic, serà durant el mateix dimarts, dia de Sant Jordi al passeig Marimon Asprer. Com marca la tradició durant tot el dia (de 10 h a 20 h) hi haurà venda de llibres i roses. A les 17.30 h es farà un taller de bombolles de sabó a càrrec de la Xarxa. A més, les 18.30 h els Amics de la Sardana de la Bisbal i Comarca han organitzat una audició i ball de sardanes amb la Cobla Els Rossinyolets. Al pati de les Escoles Velles, durant tot el dia, es podrà visitar la instal·lació artística Bosc Cremat, a càrrec dels alumnes de la UEC.

A la Biblioteca Municipal les propostes tampoc es quedaran curtes: a les 11h s’hi farà una visita guiada i descoberta en el marc del projecte Ciutat Viva. I serà a les 17 h quan s’inaugurarà l’exposició d’alumnes EM Arts Plàstiques al mateix equipament. Finalment, a les 17.30 h, es farà l’acte de lliurament dels Premis dels Jocs Florals.

 

El Gran Dictat Popular de Sant Jordi
Per acabar-ho d’adobar, el Sant Jordi bisbalenc viurà (a partir de les 18 h) el Gran Dictat Popular. No es tracta d’un dictat convencional, sinó que l’organització ha agafat una història, de la qual se n’hauran tret 15 paraules, que són les que els participants hauran d’escriure (tindran el full amb la història al davant, però amb 15 buits).  

El dictat tindrà tres categories: A (5è-6è de primària i 1r-2n ESO), B (de 3r ESO fins als 18 anys) i C (més de 18 anys). Els participants de la primera categoria només hauran d’escriure les 5 primeres paraules del paràgraf 1; els de la categoria B, les 5 de l’1 més les cinc del segon paràgraf; els de la categoria C, totes 15 paraules del conte. 

En aquest dictat -que no és un dictat- es tindran en compte els encerts, no pas els errors, de tal manera que les persones de la categoria A que escriuen bé 3  paraules de les 5, entren al sorteig d’un premi; els de la categoria B, hi entren si n’escriuen bé 7 de les 10 i, finalment, els de la categoria C entren en el sorteig d’un premi si n’encerten 12 de 15. 

Els fulls es revisaran just després del dictat, es farà el sorteig i es comunicarà el nom de les persones guanyadores a la mitja part de l’audició de sardanes. Es poden consultar premis que es donaran a través dels documents adjunts.