19 abril de 2021 a les 14:01

Totes les activitats de la Diada de Sant Jordi 2021 a la Bisbal

||||||

Enguany la Bisbal d’Empordà torna a celebrar un Sant Jordi amb activitats presencials adaptades a la situació sanitària actual de pandèmia de COVID-19. Serà un ampli ventall de propostes culturals amb aforament limitat i inscripció prèvia (o adquisició d’entrades).

La programació arrencarà el dijous al pati de la Biblioteca Lluïsa Duran, que a les 19 h, acollirà l’acte de lliurament del IV Premi Empordà de Novel·la. Per assistir a l’acte cal inscripció prèvia al telèfon 972 64 21 79 o al correu electrònic biblioteca@labisbal.cat.

L’endemà, divendres, durant tot el dia de Sant Jordi hi haurà parades de llibres i roses a davant de les llibreries i floristeries bisbalenques, amb l’excepció de la La Siglantana, Llibreria Puput i Flors Montana, que s’instal·laran al carrer Ample. A les 17 h les activitats es traslladaran a la Biblioteca Lluïsa Duran, on es presentarà l’exposició de l’alumnat de l’Escola Municipal d’Arts Plàstiques (cal fer inscripció prèvia a ensenyament@labisbal.cat). A les 17.30 h també s’hi farà el lliurament de premis dels Jocs Florals Escolars i, per assistir-hi, s’ha de fer inscripció prèvia a ensenyament@labisbal.cat). Serà a les 19 h quan, també a la Biblioteca Lluïsa Duran, es presentarà el llibre ‘Carregades de raons’, de Dolors i Montse Bassa, en un acte organitzat per Veus per la Llibertat i que també requereix cita prèvia.

La Diada de Sant Jordi, a la Bisbal d’Empordà, culminarà al Teatre Mundial amb el concert de presentació de ‘Sota, cavall i rei’, el nou disc del grup bisbalenc Fetus. La banda, que ha aparcat provisionalment els temes propis, al nou disc aposten per accelerar i distorsionar el cançoner de l’útim joglar català, Jaume Arnella. Es poden adquirir entrades anticipades (8 euros) a través d’aquest enllaç.

Dissabte, a partir de les 11h, Els Dracs organitzen un concert en horari de vermut als Jardins de Torre Maria: les entrades valen 3 euros i es poden adquirir a Rulduà Ceràmica. A les 12 h, al pati de la Biblioteca Lluïsa Duran arriba una nova edició del cicle de contacontes Oriol Canals l’Hora del Conte: ‘La rosa de Sant Jordi, princeses valentes i dracs…’, a càrrec de Pepa Contes (activitat gratuïta amb inscripció obligatòria a biblioteca@labisbal.cat)

Finalment, diumenge, el Casal Estel Roig oferirà dues propostes al carrer ample, davant del seu local. A les 11 h, una contada de llegendes de Sant Jordi per a infants i famílies i, a les 12.30 h, un recital de poesia i vermut musical. Paral·lelament, també diumenge, a les 12 h, hi haurà concert de Sardanes a càrrec de la Principal de Banyoles, al pati de la Biblioteca Lluïsa Duran, de la mà dels Amics de la Sardana de la Bisbal i Comarca.

A més a més, després de l’èxit del Concurs Fotoliterari Bookface de l’any passat, la Biblioteca Lluïsa Duran enguany ha organitzat la segona edició. El termini per participar-hi finalitza dijous: els 4 bookfaces que esculli el jurat seran premiats amb un val de 60 euros en llibres per bescanviar a una llibreria de la Bisbal d’Empordà. Es poden consultar tots els detalls a través d’aquest enllaç

*Foto: Anna Pascual