12 febrer de 2020 a les 12:37

Tots els detalls del Carnestoltes 2020 de la Bisbal d’Empordà

|

El Carnestoltes bisbalenc d’enguany arrencarà el dimecres 19 de febrer amb el Carnestoltes Escolar de la Bisbal d’Empordà, organitzat per les AMPAs. Enguany sortirà a les 10.15 h de les escoles bisbalenques i arribarà a la plaça del Castell a les 10.45 h, on hi haurà animació infantil fins a les 11.45 h. En cas de pluja se suspendria l’activitat.

La celebració continuarà  el dissabte 22 de febrer amb el Carnestoltes Popular de la Bisbal, organitzat per AEIG les Gavarres. Començarà a les 16h30 a la plaça del Castell i es dinamitzarà amb una actuació d’animació infantil. En cas de pluja, se celebraria al Pavelló Firal en el mateix horari.

La gran jornada carnavalesca del 29 de febrer
La gran jornada de Carnestoltes de la Bisbal enguany serà el dissabte 29 febrer. Una de les novetats d’enguany serà que la jornada arrencarà amb un vermut musical amb l’actuació de The Best Of. L’acte, organitzat per la Colla Sense Vàlvules, serà a les 12 h al Passeig Marimon Asprer.

Seguidament arrencarà la gran Rua de Carnestoltes: a les 16 h sortirà del Terracotta Museu, encarrilarà el carrer 6 d’octubre de 1869, l’avinguda les Voltes i fins arribar al Passeig Marimon Asprer. Allí, davant el Teatre Mundial, hi haurà un escenari amb presentació i el públic assistent podrà veure el darrer ball de les colles. A l’aparcament de l’antic camp de futbol hi podran girar les carrosses i recollir els obsequis, de la mà d’una entitat bisbalenca, al final del passeig Marimon Asprer, hi haurà un escenari amb discjòquei per tal que tothom pugui ballar.

Es recomana veure la rua des del passeig Marimon Asprer per tal d’evitar aglomeracions: des de l’escultura de la Sardana fins a davant del Teatre Mundial, hi haurà cadires per tal de poder veure el darrer ball de les colles. Cal respectar el pas de les colles i que els espectadors no baixin de les voreres. Es pot consultar recorregut, recomanacions i tota la informació detallada a través del díptic informatiu adjunt. En cas de pluja, la Rua de Carnestoltes s’ajornaria al dissabte 7 de març, amb el mateix recorregut i el mateix horari. Cal afegir que l’Àrea de Joventut del consistori busca persones voluntàries per organitzar la Rua (les persones interessades els poden contactar al 617558990 o al correu electrònic joventut@labisbal.cat).

La jornada del 29 de febrer culminarà al Pavelló Firal amb una de les festes bisbalenques més esperades de l’any. El col·lectiu bisbalenc Els Voltors enguany organitza una nova edició de la Festa de Carnaval de la Bisbal amb un cartell format pels grups Los 80 Principales, The Covers Band i Serial Killers DJ & Drums. L’obertura de portes serà a partir de les 23 h. L’entrada es pot comprar anticipadament per 8 euros i a guixeta tindrà un cost de 10. Tal com preveu la normativa l’entrada està prohibida a menors de 14 anys, i menors de 16 hauran d’entrar acompanyats del seu pare o mare (que també hauran d’adquirir l’entrada).