19 gener de 2023 a les 13:02

Tots els detalls del Carnestoltes 2023 de la Bisbal d’Empordà

||||

El Carnestoltes bisbalenc d’enguany arrencarà el diumenge 12 de febrer amb la presentació de la Reina del Carnaval. Serà a partir de les 12 h al Pavelló Firal i l’acte anirà seguit d’un vermut musical amb el grup The Best Of. A partir de les 14 h l’activitat, organitzada per la Colla Sense Vàlvules, clourà amb un dinar de germanor de les colles de Carnaval (l’organització demana que tothom es porti el got de casa).

La celebració carnavalesca a la Bisbal continuarà el dimecres 15 de febrer amb el Carnestoltes Escolar. Enguany cada escola farà el seu recorregut a la seva zona, en petit format i de manera simultània, durant el matí. Serà el dissabte 18 de febrer quan la Bisbal viurà el Carnestoltes Popular, organitzat per l’AEIG les Gavarres. Començarà a les 17 h a la plaça del Castell i es dinamitzarà amb una actuació d’animació infantil i xocolatada.

El divendres 24 de febrer, vigília de la gran jornada carnavalesca, i coincidint amb el mercat municipal, es farà la visita de la Reina de Carnaval a equipaments i comerços bisbalencs. El recorregut es farà amb al companyia de persones d’altres entitats del municipi i amb la col·laboració de la Federació del Comerç de la Bisbal d’Empordà.

La gran jornada carnavalesca del 25 de febrer
La gran jornada de Carnestoltes de la Bisbal enguany serà el dissabte 25 febrer. L’activitat arrencarà amb un vermut musical amb l’actuació de Keko & Toni presentant l’espectacle ‘Per Carnaval tot s’hi val show’. L’acte, organitzat per la Colla Sense Vàlvules, serà a les 12 h al Terracotta Museu.

Seguidament arrencarà la gran Rua de Carnaval: a les 16 h sortirà del Terracotta Museu, encarrilarà el carrer 6 d’octubre de 1869, l’avinguda les Voltes i fins arribar al carrer de l’Aigüeta, on tindrà lloc l’entrega de premis a càrrec d’una presentadora a l’escenari corresponent. Serà retransmesa en directe per Ràdio Bisbal i es preveu que finalitzi a les 19 h. L’organització demana mantenir una distància segura entre públic i carrosses, respectar les indicacions del personal organitzador, cuidar l’espai públic i repartir-se al llarg de tot el recorregut per tal d’evitar aglomeracions i poder gaudir de la rua. Alhora, cal tenir present que els serveis s’ubicaran a tocar de l’escenari.

La rua comptarà amb la participació d’un màxim de 25 colles d’arreu de la comarca del Baix Empordà: les inscripcions es poden fer fins el 3 de febrer, a través d’instància genèrica de l’Ajuntament de la Bisbal. A través de les bases, adjuntes a aquesta publicació, es poden consultar les normes de participació i tots els detalls.

La jornada del 25 de febrer culminarà al Pavelló Firal amb una de les festes bisbalenques més esperades de l’any. El col·lectiu bisbalenc Els Voltors enguany organitza una nova edició de la Festa de Carnaval de la Bisbal amb un cartell format pels grups La Fúmiga, la Orquestra Diversiones i DJ Evelyn. L’obertura de portes serà a partir de les 23 h. L’entrada es pot comprar anticipadament a través d’aquest enllaç. Tal com preveu la normativa l’entrada està prohibida a menors de 14 anys, i menors de 16 hauran d’entrar acompanyats del seu pare o mare (que també hauran d’adquirir l’entrada).