18 gener de 2024 a les 13:02

Tots els detalls del Carnestoltes 2024 de la Bisbal d’Empordà

El Carnestoltes bisbalenc d’enguany arrencarà el diumenge 4 de febrer amb la presentació de la Reina del Carnaval. Serà a partir de les 11.30 h al Pavelló Firal i l’acte anirà seguit d’un vermut musical amb Big Black Rhino, a partir de les 12.30 h. A les 14 h l’activitat, organitzada per la Colla Sense Vàlvules, clourà amb un dinar de germanor de les colles de Carnaval (l’organització demana que tothom es porti el got de casa).

La celebració carnavalesca a la Bisbal continuarà el divendres 9 de febrer amb el Carnaval de Comerciants. A partir de les 9 h tindrà lloc el concurs d’aparadors i les corresponents visites.

Enguany el Carnestoltes Popular serà el dissabte 10 de febrer en horari matinal. Organitzat per l’AEIG les Gavarres, a les 11 h tindrà lloc una xocolatada (es demana portar got de casa). A partir de les 11.30 h la celebració es dinamitzarà amb una actuació d’animació infantil.

La gran jornada carnavalesca del 17 de febrer
La gran jornada de Carnestoltes de la Bisbal enguany serà el dissabte 17 febrer. L’activitat arrencarà amb un vermut musical amb l’actuació de The Best Of’. L’acte, organitzat per la Colla Sense Vàlvules, serà a les 12 h al Terracotta Museu.

Seguidament arrencarà la gran Rua de Carnaval: a les 16 h sortirà del Terracotta Museu, encarrilarà el carrer 6 d’octubre de 1869, l’avinguda les Voltes i fins arribar al carrer de l’Aigüeta, on tindrà lloc l’entrega de premis. Serà retransmesa en directe per Ràdio Bisbal i es preveu que finalitzi a les 19 h. L’organització demana mantenir una distància segura entre públic i carrosses, respectar les indicacions del personal organitzador, cuidar l’espai públic i repartir-se al llarg de tot el recorregut per tal d’evitar aglomeracions i poder gaudir de la rua. Alhora, cal tenir present que els serveis s’ubicaran a tocar de l’escenari.

La rua comptarà amb la participació d’un màxim de 25 colles d’arreu de la comarca del Baix Empordà: les inscripcions es poden fer fins demà, 19 de gener. A través d’aquesta publicació es poden consultar tots els detalls.

La jornada del 17 de febrer culminarà al Pavelló Firal amb una de les festes bisbalenques més esperades de l’any. El col·lectiu bisbalenc Els Voltors enguany organitza una nova edició de la Festa de Carnaval de la Bisbal amb un cartell format pels grups Pelukass, The Tyets i els punxadiscos Ona Giner i Calvins. L’obertura de portes serà a partir de les 23 h. L’entrada es pot comprar anticipadament a través d’aquest enllaç. Tal com preveu la normativa l’entrada està prohibida a menors de 14 anys, i menors de 16 hauran d’entrar acompanyats del seu pare o mare (que també hauran d’adquirir l’entrada).