14 novembre de 2018 a les 11:10

Treballant la feminitat a la Bisbal d’Empordà per cinquè any consecutiu

L’Àrea d’Igualtat de l’Ajuntament, amb la col·laboració del SIAD del Consell Comarcal del Baix Empordà, ha programat per cinquè any consecutiu un conjunt d’activitats per treballar la feminitat: Treballant la feminitat 2018. I és que, per arribar a la igualtat entre dones i homes, cal respectar les diferències i tornar a donar valor a allò que és femení. Per això, des de fa cinc anys, es programen diferents activitats per donar visibilitat a la feminitat i per oferir espais on les dones puguin desenvolupar diferents activitats que les ajudin a sentir-se millor amb elles mateixes i a compartir-ho amb altres dones.

En aquest sentit, enguany s’han programat quatre tallers que es faran durant la segona quinzena de novembre. I seran de temàtiques tan diverses com ‘Integrant la nostra autocura’, ‘Viatge al centre del plaer’, ‘Dona i sexualitat conscient: massatge dels pits femenins’ o ‘Ritmes femenins’. Els tallers són gratuïts, però les places són limitades, per això cal fer inscripció prèvia a siad@labisbal.cat o per telèfon al 972 64 23 10. El lloc on es faran és a les dependències de les Escoles Velles (c. de l’1 d’Octubre de 2017, 16 de la Bisbal d’Empordà). 

Integrant la nostra pròpia autocura
Dimecres 14 de novembre, de 19 a 21 h
A càrrec d’Encarni Grabalosa. Taller per sentir i aprendre a tenir cura de nosaltres mateixes a través de la reflexologia i el massatge. S’aprendrà, amb l’ajuda d’un petit dossier molt pràctic, a equilibrar l’energia i a activar-la. S’aconseguirà relaxar el sistema nerviós i activar els sistemes immune, circulatori i limfàtic amb les mans.

Viatge al centre del plaer
Dissabte 17 de novembre, d’11.30 a 14.30 i de 16 a 19 h
A càrrec de Maria Cabral i Kim Jordan. Aquest taller és un workshop de sexualitat dissenyat i dirigit per Maria Cabral,  sexòloga i educadora social, experta en gènere i violències masclistes, que compta amb la col·laboració de la ballarina i sociòloga, experta en cultures i racisme, Kim Jordan. Un espai educatiu i artístic que relaciona disciplines tan diferents com la sexologia i la dansa. Dansa i paraula, sexualitat i art en aliança per al plaer femení. Un taller d’educació sexual i treball corporal on, a més de tenir en compte l’estructura patriarcal en la qual tothom actuï, es podran sacsejar alguns prejudicis i, al mateix temps, augmentar el plaer i l’alegria. Un laboratori d’experimentació i trobada amb la pròpia singularitat. Un taller on parlem de feminismes, del fet sexual humà, d’autoerotisme i eròtica compartida, de desitjos i fantasies. També es practicaran i s’ensenyaran exercicis per aprendre a reconèixer la musculatura pelviana i enfortir els glutis a través del Twerk.

Dona i sexualitat conscient: massatge dels pits femenins
Dimecres 21 de novembre, de 19 a 21 h
A càrrec de Karina Vizcaíno. Anatomia Viva. El massatge en els pits femenins és una de les pràctiques bàsiques de la sexualitat femenina taoista que aporta benestar, salut i longevitat a la dona. A més, els pits femenins són una de les zones de la dona més propera al cor que connecten amb la sensualitat i capacitat de nodrir. En aquest taller pràctic s’aprendre a fer-se un massatge en els pits i a cultivar la seva cura conscient.

Ritmes femenins
Dies 26 i 28 de novembre i 3 de desembre, de 19 a 21 h
A càrrec de Laia Estremeiro. La dansa i el moviment són una forma innata d’expressió personal que cal potenciar per entrar en contacte amb cadascú. El cos és el vehicle de les emocions on s’acumulen totes les vivències. Treballar directament amb el cos permet estar millor amb una mateixa, i viure les emocions d’una forma més natural. Amb aquest taller i través del cos i els nostres ritmes personals les participants podran descobrir-se, permetre’s ser com són i gaudir de si mateixes. En aquest taller, inspirat en els 5 ritmes de Gabrielle Roth, s’explorarà el moviment individual i col·lectiu combinant la meditació estructurada amb el procés creatiu, l’expressió i l’exploració emocional. L’estètica del moviment no té importància ja que la finalitat és recuperar espontaneïtat i autenticitat. Les sessions estan dissenyades perquè qualsevol persona sense cap coneixement de dansa, de qualsevol edat o condició física pugui realitzar-les.