3 octubre de 2023 a les 10:57

Treballs de desbrossament del Rec del Molí, Raig i Madral per facilitar el drenatge durant episodis de pluja

Aquests darrers dies s’han desbrossat trams urbans i periurbans dels recs Raig, Madral i Rec del Molí de la Bisbal d’Empordà. Els treballs, que s’han dut a terme mitjançant una empresa externa contractada per l’Ajuntament, han servit per facilitar el pas de l’aigua pels recs de drenatge durant els episodis de pluges.

El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, Josep Maria Plaja, ha explicat que l’actuació s’ha fet seguint els criteris de l’Agència Catalana de l’Aigua: «Sempre que ha estat possible s’ha prioritzat la desbrossada amb l’anomenat ‘efecte túnel’ que deixa arranada la vegetació de dins la llera i del primer metre dels talussos laterals». «Aquesta metodologia permet que la resta de plantes, especialment la canya de les motes, faci ombra dins el rec impedint o retardant així l’aparició de nous rebrots a la zona desbrossada», ha afegit.

L’extensió total de la intervenció abasta uns 4.250 metres de llargada de recs bisbalencs. Aquesta actuació es complementa a la que ja es va dur a terme l’estiu passat de neteja del riu Daró en el seu pas per la ciutat.