9 novembre de 2023 a les 9:24

Treballs de desratització als carrers del nucli antic de la Bisbal d’Empordà

Aquesta setmana l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà ha dut a terme treballs de desratització a la xarxa de clavegueram del nucli antic de la ciutat. Periòdicament es fan inspeccions dels esquers amb biocides dipositats sota les tapes de clavegueram per tal de mantenir a ratlla la població de rosegadors que habiten en el subsol.
El tractament contra les rates es fa mitjançant la col·locació de paranys, els quals es fiquen dintre dels registres del clavegueram, de manera que ni animals ni persones entren en contacte directe. Tanmateix, es recomana controlar els animals de companyia perquè no les mengin. Totes les tècniques i productes que es fan servir compleixen amb les normatives vigents.
L’estiu és l’època de major nombre d’incidències, per culpa de calor. El fet que s’hagi allargat la calor enguany les ha augmentat. Si es detecta alguna incidència, es pot comunicar a l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà a través de mediambient@labisbal.cat i 972 640 975.

Consells per evitar altres molèsties
Més enllà de la tasca que fa el consistori, és important evitar deixar restes de menjar al carrer o als parcs, fent servir sempre correctament els contenidors i papereres. És per això que es demana no alimentar els gats fora de les colònies permanents i controlades.
És necessari recollir els excrements de gos i netejar amb aigua les zones on hi hagi orinat. D’aquesta manera s’evita que apareguin algunes espècies d’insectes molt molestos, així com la mala olor que generen aquestes deposicions. També convé evitar deixar aigua estancada en testos, cubells o altres recipients. Per això és convenient deixar-los cap per avall quan estiguin a l’exterior