22 novembre de 2019 a les 18:56

Tres dies d’activitats amb motiu del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència masclista

Aquest cap de setmana la Bisbal viurà diverses activitats contra la violència masclista, coincidint amb el 25N, Dia Internacional contra la violència de Gènere. Les propostes han estat organitzades per diversos col·lectius feministes locals: el Grup de Dones de la Bisbal, el col·lectiu feminista Nosaltres, el Grup per la Igualtat, Feministas Libertarias i l’IES la Bisbal d’Empordà.

Començarà dissabte, a les 17 h, a l’Ateneu Paquita, amb un cinefòrum de La estación de las mujeres, de Leena Yadav, organitzat pel col·lectiu Feministas Libertarias. Continuarà a les 20 h, davant de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, amb una performance i projecció d’un curtmetratge, organitzat pel Col·lectiu Feminista Nosaltres, el Grup per la Igualtat de l’IES la Bisbal d’Empordà.

L’endemà, diumenge, a les 11 h el Col·lectiu Feminista Nosaltres ha organitzat la pintada d’un mural reivindicatiu a davant dels Jutjats de la Bisbal d’Empordà. A partir de les 17.30 h l’activitat es traslladarà  el Grup de Dones de la Bisbal proposta la projecció de la pel·lícula L’une chante, l’autre pas d’Agnès Varda, amb presentació a càrrec d’Imma Merino.

Finalment, dilluns, coincidint amb el Dia Internacional contra la Violència de Gènere, a les 12 h, es farà una concentració als Jutjats de la Bisbal, al carrer del Teatre Vell. De cares al vespre, a les 20 h, el Teatre Mundial acollirà la xerrada ‘Les dones, les violències i el seu pas pels jutjats’, a càrrec de l’advocada Marta Alsina, organitzat pel Grup de Dones. Es pot consultar més informació a través de l’agenda cultural online de la Bisbal d’Empordà.