20 desembre de 2018 a les 20:56

Tres ocasions per assistir a ‘Els Pastorets’ de la Bisbal

|

Ja fa uns anys que es van recuperar ‘Els Pastorets’ a la Bisbal d’Empordà. Enguany aquest clàssic nadalenc es representarà en tres ocasions al Teatre Mundial de la Bisbal d’Empordà. Serà a les 18 h, els dies 22, 23 i 29 de desembre. Les entrades poden comprar-se anticipadament a l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà.  

Els Pastorets és l’obra catalana de la qual s’han fet més representacions. Els Pastorets de Folch i Torres han acompanyat els Nadals de generacions de catalans a través de guerres, dictadures, crisis socials i econòmiques. Han emocionat, fet riure i plorar els públics d’arreu, des dels principals teatres de Barcelona fins a les més humils sales parroquials, ateneus, clubs socials o casals populars. Impregnant la memòria i l’imaginari col·lectiu de tota una societat, contribuint a vertebrar-la en moments crítics de la seva història, alimentant la seva afició al teatre i les seves vocacions d’actor.

L’any 2016 es va commemorar el centenari dels Pastorets de Folch i Torres. Es va celebrar els cent anys d’una tradició essencialment popular, fortament arrelada en el teixit associatiu català i, alhora, una eina històrica de cohesió social.