4 novembre de 2016 a les 13:19

Tret de sortida de les assemblees de barri pel procés participatiu de la Bisbal

|

Comença el segon pas del procés participatiu en el qual els bisbalencs i bisbalenques decidiran en què cal invertir un total de 50.000€ dels pressupostos del 2017. Així, demà comencen les assemblees per barris bisbalencs -amb el seu corresponent regidor-, per tal de seguir explicant el procés i recollir les propostes que vagin sorgint.

La primera assemblea serà demà, dissabte 5 de novembre a les 11h, al c/Germans Ferrer (inicialment s’havia de fer a la Plaça de la Sardana), davant l’edifici l’Atalaia. Per fer-ho encara més engrescador, es complementarà amb la Castanyada i els tallers diversos que ha organitzat l’Associació de Veïns del Convent. A la tarda, a partir de les 17h, arribarà el torn de l’assemblea de la Plaça de Sant Pol. Diumenge es prosseguirà amb l’assemblea de la Plaça de l’Ajuntament a partir de les 11h30 i amb la del c/Coll i Vehí (davant la Mútua), a les 17h. Cal tenir en compte que el cap de setmana següent se celebraran les assemblees dels barris restants (Plaça Pere Lloberes (12/11 a les 11h30), Plaça Trinitat Sais (12/11 a les 17h) ( i zona esportiva del c/Ateneu Pi i Margall (13/11 a les 11h30).

L’Ajuntament de La Bisbal d’Empordà va encetar el procés participatiu que pretén facilitar la incidència dels ciutadans en projectes públics d’especial transcendència el passat dijous 27 d’octubre, al Teatre Mundial, quan es va fer una xerrada informativa per presentar-ho a la ciutadania. Cal tenir present que també es farà una demanda a tots els grups polítics municipals perquè aportin les propostes que considerin més oportunes, així com a la ciutadania a nivell personal (via web o a través les assemblees). Finalment, s’establirà un període de votació presencial a l’edifici del consistori municipal i una mesa de votació formada per voluntaris.

Així doncs, a través d’aquest exercici de democràcia participativa, els ciutadans tindran veu i vot per escollir on destinar –i com repartir- els 50.000€ que el consistori atorgarà al pressupost participatiu. Les propostes escollides aniran vinculades a la partida d’inversions dels pressupostos municipals del 2017.

Segons els acords establerts per l’equip de govern, les propostes presentades no podran superar l’import màxim de 50.000€, les subvencions seran regulades per ordenança i no seran objecte directe d’aquest procés participatiu. A més a més, les accions que es duguin a terme hauran d’estar vinculades a les àrees de medi ambient, via pública, serveis a les persones o a promoció de la ciutat. Òbviament, les propostes hauran de vetllar pel bé comú de la ciutadania i no podran complir interessos personals, ni generar un deute pel seu manteniment.

El procés participatiu ve motivat per l’equip de govern de l’Ajuntament de La Bisbal d’Empordà amb la finalitat de definir els projectes que es podran escollir. L’objectiu final de la participació ciutadana és la implicació i la corresponsabilització de tots els agents en la construcció compartida d’allò públic.