3 desembre de 2019 a les 13:34

Tret de sortida de l’onzena edició del Projecte Rossinyol a la Bisbal d’Empordà

||

Aquest any el Projecte Rossinyol celebra els onze anys d’existència a la Bisbal d’Empordà. A la celebració d’inici del projecte d’enguany -que va tenir lloc el passat divendres 22 de novembre a la Sala d’Actes Adela Trayter de les Escoles Velles- va ser on persones mentores i mentorades es van conèixer i van poder compartir una primera estona de joc i de relació. El regidora d’Ensenyament, Laia Torroella, i la professora de la Universitat de Girona, Núria Felip, van destacar els valors del voluntariat i de la implicació dels joves a l’hora de contribuir en la integració de les persones nouvingudes i en la construcció d’una societat millor.

Enguany hi participen estudiants universitaris de procedències ben diverses: dues alumnes de Pedagogia, dues més d’Educació Social, una de Química i un d’Enginyeria Industrial i ADE. L’alumnat participant té un denominador comú: són de La Bisbal d’Empordà i de municipis propers (Cruïlles, Monells, Corçà). Ja són més d’un centenar els infants i joves que han pogut participar d’aquest projecte al llarg d’aquests onze anys, i que han gaudit de l’experiència de conèixer i compartir coneixements i vivències que, de ben segur, han estat molt enriquidores per a tots ells. 

El Projecte Rossinyol és un programa impulsat per la Universitat de Girona i l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de la Bisbal. La iniciativa pretén que estudiants universitaris es converteixen, durant uns mesos, en persones mentores de nens i nenes d’origen estranger dels diferents centres educatius del municipi. L’objectiu és que l’alumnat d’origen estranger del municipi que té un potencial acadèmic important, pugui realitzar un procés de creixement personal, integració social, cultural, educatiu i lingüístic, a través de l’acompanyament i la guia d’alumnes que, de forma voluntària, els poden obrir portes a un món que d’altra forma hi tindrien difícil accés.