17 octubre de 2018 a les 13:39

Tret de sortida del cicle de xerrades ‘Parlem d’educació a la Bisbal d’Empordà’ al Teatre Mundial

|

Aquest divendres, 19 d’octubre, arrenca la nova proposta ‘Parlem d’educació a la Bisbal d’Empordà’, que tindrà tres xerrades al Teatre Mundial i s’allargarà fins el 21 de desembre. El cicle està organitzat per l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà i les sis AMPA’s dels centres educatius bisbalencs dins el marc del Pla Educatiu d’Entorn, acordat amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Sempre es faran en divendres a les 20h i seran d’accés gratuït.

«Aquest cicle neix amb l’objectiu d’oferir uns espais de formació i reflexió a famílies, mestres i professors de la ciutat», ha explicat el regidor d’Ensenyament, Enric Marquès. Ha remarcat que el Pla Educatiu d’Entorn pretén coordinar i dinamitzar la comunitat educativa de la Bisbal, creant propostes conjuntes que potenciïn una educació integral. «Entenem que l’educació és una de les eines que ens farà créixer com a ciutat», ha sentenciat Marquès.

Cal tenir present que el Pla Educatiu és una de les eines de les quals s’ha dotat el municipi des del 2015. L’Àrea d’Ensenyament del consistori també ha fet que el municipi s’adhereixi a la Xarxa de Ciutats Educadores i s’estan estrenyent llaços amb ACEFIR (Associació Catalana per l’Educació, la Formació i la Recerca) i amb la Fundació Pallach. «Partint de la premissa que l’educació a la Bisbal és responsabilitat de tots i que tothom ha de tenir el màxim d’oportunitats, entenem que és la nostra obligació assentar les estructures educatives necessàries per tal que l’alumnat bisbalenc tingui a l’abast la formació indispensable per a poder-se sentir realitzats personalment i professional», ha explicat Enric Marquès. És per això que l’Àrea d’Ensenyament del consistori destaca la importància de col·laborar conjuntament amb les AMPA’s i els centres educatius: «Estem teixint xarxa des de fa 3 anys amb un objectiu comú i, en aquest sentit, estem molt satisfets del treball cooperatiu i la coordinació que s’ha establert entre les sis AMPA’s per tirar endavant iniciatives com aquest cicle», ha conclòs el regidor.

El tret de sortida d’aquest divendres el farà Jaume Cela amb la xerrada Verbs que hem de conjugar, que reflexionarà sobre els canvis diversos i accelerats que viu la societat i quins verbs cal mantenir vius per tal que l’acció que es fa sigui educativa. Cela, pare de tres fills i avi de cinc nets, és mestre i director jubilat, escriptor, autor d’una vuitantena de llibre de literatura infantil i juvenil i per adults, a més de llibres sobre la seva feina de mestre. Creu de Sant Jordi l’any 2008, també és membre de l’Associació de Mestres Rosa Sensat, de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya i del Consell Escolar de Catalunya.

Més endavant, el divendres 9 de novembre, el Teatre Mundial acollirà Com generar emocions i relacions constructives, a càrrec de Joan Frigolé. Culminarà la primera edició del cicle educatiu la xerrada de Jordi Amenós, Més enllà de les histories: una narrativa terapèutica, que tindrà lloc el divendres 21 de desembre.