2 desembre de 2016 a les 17:16

Tret de sortida del nou curs del projecte Rossinyol a la Bisbal

El projecte Rossinyol ja ha encetat la seva 8a edició i ha començat el curs 2016-2017. El tret de sortida va ser el passat divendres 25 de novembre a les Escoles Velles amb una festa de celebració.

El Regidor d’Ensenyament, Enric Marquès, va donar la benvinguda als assistents, acompanyat de la Núria Felip, professora del Col·legi Cor de Maria, professora de la UdG i impulsora del projecte Rossinyol a la Bisbal. Es va agrair a la Universitat de Girona que un any més es pugui dur a terme a la Bisbal aquest projecte d’inclusió social que contribueix a la sensibilització en la igualtat d’oportunitats. Felip va remarcar als joves mentorats la sort d’haver estat escollits entre tants estudiants bisbalencs i els va demanar que aprofitessin al màxim aquesta experiència. També es van dedicar unes paraules a les seves famílies, al professorat dels centres escolars del municipi –presents a l’acte- i als universitaris mentors, per tal d’agrair la seva tesca i dedicació.

Seguidament es va realitzar una dinàmica per emparellar els mentors amb els mentorats: enguany hi ha cinc parelles i un trio. Les parelles faran trobades setmanals fins el maig del 2017. Durant aquest període es realitzaran activitats culturals i d’oci, dins el municipi o en el seu entorn. Aquestes trobades ajudaran als joves alumnes bisbalencs a desenvolupar el seu creixement personal i la seva integració social, cultural i lingüística a Catalunya.

A partir també del model Nightingale, el projecte Rossinyol a la UdG pretén establir una xarxa de relacions, un conjunt de pràctiques i de dinàmiques entre estudiants de diferents facultats de la UdG i alumnes d’origen estranger de les escoles i centres de secundària de les comarques de Girona. La finalitat del projecte és afavorir la integració cultural, social i lingüística dels alumnes d’origen estranger i que la UdG i el conjunt d’institucions que hi participin contribueixin a la sensibilització entorn de la igualtat i la inclusió social.