2 desembre de 2020 a les 17:07

Tríptic informatiu de la nova ordenança de tinença i control d’animals de la Bisbal d’Empordà

El Ple Municipal telemàtic de la Bisbal d’Empordà del passat dimarts 27 d’octubre, va aprovar per unanimitat una nova ordenança de tinença i control d’animals. L’anterior datava de l’any 2000 i ja havia quedat obsoleta. La creixent sensibilitat social envers la protecció i la defensa dels essers vius, ha suscitat els darrers anys una intensa activitat normativa internacional, europea, estatal i catalana. I és que els drets dels animals s’han de complementar necessàriament amb els deures dels seus propietaris, tant en relació amb els propis animals, com amb el conjunt de la ciutadania i de l’entorn urbà.

La nova ordenança municipal té l’objectiu d’adequar-se a la legislació vigent i a les necessitats actuals d’avançar cap a la protecció i benestar dels animals i a garantir una tinença responsable. Regula els aspectes relacionats amb les condicions de manteniment dels animals, la higiene dels mateixos, així com la salut pública i les mesures que afecten la tranquil·litat i seguretat de les persones. I, sobretot, incideix de forma molt estricta en evitar l’abandonament dels animals de companyia.

L’Àrea de Medi Ambient ha distribuït un Tríptic informatiu que resumeix la nova ordenança. Pot consultar-se a través d’aquest enllaç als documents adjunts a aquesta publicació.