28 febrer de 2018 a les 16:23

TV Costa Brava retransmetrà en directe les conferències del Saló de la Formació, Ocupació i Empresa 2018 del Pavelló Firal

Demà arrenca el Saló de la Formació, Ocupació i Empresa 2018, que enguany acollirà la Bisbal d’Empordà per primera vegada. Serà els propers dijous i divendres, 1 i 2 de març, de 9h a 14h, al Pavelló Firal, amb l’organització de l’àrea de Promoció i desenvolupament local de l’Ajuntament de la Bisbal i del Consell Comarcal del Baix Empordà. 

La iniciativa vol ser útil a tots els qui volen formar-se, als qui busquin feina, als qui vulguin treballar a l’estranger, posar en marxa el seu negoci, reactivar la seva empresa, entre molts altres aspectes. És per això que inclourà que inclourà xerrades, conferències, tallers, estands amb atenció personalitzada i un ampli ventall d’activitats gratuïtes. Ja es pot consultar tot el programa de ponències i xerrades a través d’aquest enllaç. Ara bé, enguany, per a tots els qui no puguin assistir-hi presencialment, TV Costa Brava retransmetrà en directe totes les xerrades i conferències que tindran lloc al Pavelló Firal de la Bisbal. Així doncs, se’n podrà fer seguiment en streaming a través del seu web, xarxes socials o televisió.

Sense anar més lluny, ahir es va anunciar les empreses presents al Saló ofertaran més de 400 llocs de treball. Personal de carnisseria, de peixateria de fruiteria o fleca. Però també cambrers, cuiners, comercials, recepcionistes, personal industrial, auxiliars d’infermeria, fisioterapeutes, personal de neteja, atenció al client en joieria, psicologia, venda telefònica o personal de seguretat. El ventall és inacabable: i és que els assistents podran trobar ofertes de tots els sectors: del sector turístic a l’alimentari, passant per hostaleria, clínic, telemàrqueting o disseny.

Com a cada edició el Saló tornarà a oferir un servei gratuït d’autobusos des d’arreu de la comarca per tal de garantir que tots els interessats poden arribar-hi. De Torroella de Montgrí, de Pals, de Verges, de Santa Cristina d’Aro, de Castell-Platja d’Aro, de Sant Feliu de Guíxols, de Calonge – Sant Antoni de Calonge, de Palamós o de Palafrugell. Vinguin d’on vinguin, els baixempordanesos ja poden consultar la ruta del seu bus a través d’aquest enllaç. A més a més, tots els vehicles tornaran a fer la mateixa ruta a la inversa: a partir de les 13h30 al pàrquing de l’antic camp de futbol de la Bisbal.

El Saló serà un espai de trobada entre persones treballadores en actiu i en situació d’atur, estudiants, persones emprenedores i empreses. L’objectiu del Saló serà dinamitzar i donar una sortida adequada a les necessitats de cobertura de llocs de treball; aprofundir en el reciclatge i adaptació professional, i agilitzar i optimitzar el contacte entre empresariat, persones candidates i institucions.

Enguany hi haurà espais d’assessorament (per a persones aturades i emprenedors/es), espais de workshop (per a posar en contacte l’empresariat amb possibles candidats per cobrir llocs de treball), estands, tallers, xerrades tècniques i conferències simultànies en diferents espais. En aquesta edició el Saló comptarà amb una quarantena d’expositors que englobaran diversos àmbits de la formació i l’ocupació. 

Per poder dur a terme el Saló s’ha comptat amb el suport de diversos ajuntaments, entitats i empreses del Baix Empordà i de les comarques gironines com, per exemple, l’Ajuntament de Begur, de Calonge, de Castell-Platja d’Aro, de Palamós, de Pals, de Santa Cristina d’Aro, de Sant Feliu de Guíxols, de Torroella de Montgrí, l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell, Nexes – Viver d’Empreses i Centre de Negocis de Forallac, les cambres de comerç de Palamós i Sant Feliu de Guíxols, la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya.