2 febrer de 2024 a les 11:18

Un autobús de Generación D farà parada aquest febrer a la Bisbal per oferir activitats per impulsar les competències digitals

La setmana que ve, de dilluns a dimecres, l’autobús de Generación D farà parada al Passeig Marimon Asprer. Així, els dies 5, 6 i 7 de febrer, de 10 a 13.30 i de 16 a 19.30 h, el vehicle oferirà  un ampli ventall d’activitats per a totes les edats per impulsar les competències digitals de la ciutadania: jocs, tallers, un escape room i molt més. 

Generación D és una iniciativa estatal que compta amb el finançament dels fons Next Generation de la UE i que vol servir per a sensibilitzar i conscienciar la necessitat de desenvolupar les competències digitals de la ciutadania i trencar la bretxa digital. A més de promoure les competències digitals també vol facilitar que s’aprofitin les oportunitats del món digital i posar a proves les habilitats de cadascú. L’alcalde de la Bisbal d’Empordà Òscar Aparicio ha destacat que l’Ajuntament de la Bisbal dona suport a la iniciativa «per tal d’ajudar a apropar les administracions, així com també moltes activitats a sectors de la poblacio que hi tenen dificultats pel desconeixement fruit de la bretxa digital».

Es pot consultar més informació sobre la proposta a través d’aquest enllaç i del document adjunt. Alhora si es volen fer reserves per a grups al telèfon 900 101 493 o al correu electrònic reservas@uneteageneraciond.es.

Curs d’iniciació per ensenyar a fer servir un smartphone a l’Ajuntament Vell
Paral·lelament, l’Ajuntament i l’INS La Bisbal ofereix un curs d’iniciació de 15 hores per ensenyar a fer servir un smartphone. Serà a l’Ajuntament Vell durant tots els dimarts de febrer i el primer de març i vol servir per ajudar a descobrir el mòbil, els contactes, com instal·lar aplicacions i com utilitzar whatsaap. Per a més informació es pot trucar al telèfon 972640016.

D’altra banda, aquest febrer s’inicien als centres d’educació primària de la Bisbal d’Empordà diversos tallers de competències digitals dirigits a les famílies. Aquesta proposta compta amb el finançament del Dipsalut.