29 març de 2021 a les 11:23

Un bidó per a tothom que tingui inscrit un gos al cens municipal per tal de facilitar l’aigualiment de les miccions a la via pública

Era el desembre passat quan l’Ajuntament feia difusió de la nova ordenança municipal de tinença d’animals a través del web i xarxes municipals, juntament amb un tríptic informatiu. Ara, fruit de la proposta d’un veí bisbalenc, per tal de facilitar el compliment de l’obligació d’aigualir les miccions dels gossos a la via pública bisbalenca, l’Àrea de Medi Ambient del consistori facilita un bidó a totes les persones que tinguin inscrit el seu gos al cens d’animals de la Bisbal. Cal recordar que el registre al cens de l’Ajuntament de la Bisbal és obligatori i gratuït. La recollida del bidó es pot fer de dilluns a divendres d’11 a 13h a la recepció de l’Ajuntament de la Bisbal (plaça del Castell, 10). 

El Ple Municipal telemàtic de la Bisbal d’Empordà del passat 27 d’octubre, va aprovar per unanimitat una nova ordenança de tinença i control d’animals. L’anterior datava de l’any 2000 i ja havia quedat obsoleta. La creixent sensibilitat social envers la protecció i la defensa dels essers vius, ha suscitat els darrers anys una intensa activitat normativa internacional, europea, estatal i catalana. I és que els drets dels animals s’han de complementar necessàriament amb els deures dels seus propietaris, tant en relació amb els propis animals, com amb el conjunt de la ciutadania i de l’entorn urbà.

La nova ordenança municipal té l’objectiu d’adequar-se a la legislació vigent i a les necessitats actuals d’avançar cap a la protecció i benestar dels animals i a garantir una tinença responsable. Regula els aspectes relacionats amb les condicions de manteniment dels animals, la higiene dels mateixos, així com la salut pública i les mesures que afecten la tranquil·litat i seguretat de les persones. I, sobretot, incideix de forma molt estricta en evitar l’abandonament dels animals de companyia.