30 octubre de 2023 a les 17:12

Un dispositiu policial a la plaça de la Llibertat de la Bisbal va recollir una desena de denúncies la setmana passada

Darrerament la Policia Local de la Bisbal d’Empordà havia detectat un increment de queixes veïnals vinculades a l’incompliment de l’Ordenança municipal de civisme i convivència ciutadana de la Bisbal d’Empordà a la zona de la plaça de la Llibertat. És per això que la setmana passada es va habilitar un dispositiu policial fix amb presència continuada a partir de les 6 de la tarda i fins a mitjanit. El balanç del control és de 4 denúncies per infraccions a la Llei Orgànica 4/2015 de protecció de la seguretat ciutadana arran per possessió de de substàncies estupefaents, 5 denúncies a conductors/es de vehicles de mobilitat personal, és a dir, patinets i bicicletes elèctriques; i una altra denúncia per infracció a l’Ordenança municipal de civisme i convivència ciutadana

El cos policial bisbalenc preveu seguir establint controls policials a la zona. Alhora, el consistori bisbalenc està estudiant la implantació de noves mesures per incrementar la seguretat i la convivència.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Xavier Dilmé, ha lamentat «l’increment de conductes incíviques que pertorben la tranquil·litat ciutadana i algunes, com les que es fan amb patins i bicicletes, posen en perill la seguretat de les persones que circulen pels carrers, especialment la gent gran». Segons Dilmé, «aquest dispositiu no serà una excepció i actuarem amb la màxima contundència per evitar aquest tipus de conductes d’uns pocs que perjudiquen a una majoria, no mirarem cap a una altra banda». El regidor explica que s’està treballant per modificar les ordenances actuals «de forma urgent» i augmentar «considerablement» l’import de les sancions, així com l’execució de diferents mesures, «com una major il·luminació a segons quins punts de la ciutat».