22 març de 2020 a les 13:51

Un grup de persones voluntàries cusen mascaretes per abastir la Residència Geriàtrica Zoilo Feliu de la Bisbal

La Residència Geriàtrica Zoilo Feliu continua en alerta extrema, atès el grau de vulnerabilitat de la gent que hi viu. Seguint tantes mesures preventives, la residència bisbalenca anava justa de mascaretes de protecció i els serveis proveïdors habituals no en disposaven. Dimecres el consistori va adquirir material per fer-ne, però calia cosir-ne. Així, el centre geriàtric va optar per prendre la iniciativa: es va fer una crida a trobar persones voluntàries del municipi que poguessin i volguessin cosir mascaretes.

Des de llavors el centre ha estat prou abastit de mascaretes i han volgut fer un agraïment a tothom qui ho va fer possible. «La situació és molt complicada, però les crisis com aquesta permeten mostrar el millor de cadascun de nosaltres», va explicar, agraïda, la directora del centre, Carme Solà.

L’equip de professionals que hi treballa afronta el repte extremant les mesures de protecció dirigides essencialment a l’aïllament. És per això que, seguint les indicacions emeses pels departaments de Salut i Treball, Afers Socials i Famílies, amb coordinació amb el CAP de la Bisbal, des de la declaració d’estat d’alarma el centre bisbalenc té les visites restringides al màxim i s’ha suprimit el seu servei de centre de dia (coordinadament amb l’Àrea d’Acció Social i Ciutadania per tal de no deixar a ningú desatès). Des de la residència geriàtrica municipal, aquesta setmana, van publicar un missatge de vídeo per explicar el seu dia a dia arran del risc de propagació del coronavirus.