14 desembre de 2021 a les 16:57

Un programa escolar de ràdio, un mural per la cura dels animals i un banc d’instruments per a les escoles: les propostes impulsades pel CIM

|

L’any passat el Consell d’Infants Municipal (CIM) va apostar per dur a terme tres propostes de cara a aquest curs actual i, enguany, s’ha posat fil a l’agulla. Primerament, es va proposar un programa escolar de ràdio i, dit i fet: l’alumnat de 5è o 6è de les quatre escoles bisbalenques s’han convertit en guionistes, editors i locutors del programa de Ràdio Bisbal que han batejat amb el nom Amb ulls de mainada. Va començar el 28 d’octubre amb els grups del Mas Clarà i, des de llavors, cada dijous al matí, fins al juny vinent, aniran passant les diferents classes del Cor de Maria, Empordanet i Joan de Margarit. Cada classe farà un total de quatre programes on es combinarà actualitat, temes d’interès, entrevistes a personatges rellevants del municipi i altres curiositats. Per a dur a terme aquest projecte l’alumnat ha rebut una formació de la mà de Manel Magrinyà, Roger Vidal i Lluís Sais.  El programa s’emet en diferit els dijous a les 18 h i els diumenges a les 10 h a través del 107.4 FM i en streaming al web de l’emissora, alhora que es pot recuperar el podcast del programa. És una proposta innovadora, fresca i molt engrescadora que acostarà a l’alumnat al món de la comunicació tot fent ús de les noves instal·lacions de Ràdio Bisbal.

D’altra banda, la campanya de sensibilització a favor del bon tracte als animals s’ha dut a terme durant el mes de novembre amb l’alumnat de 1r d’ESO de l’Institut i del Cor de Maria. Per donar un valor pedagògic afegit a aquesta proposta s’ha contractat la Marta Bellvehí, il·lustradora empordanesa, que està fent tallers de sensibilització i creativitat a totes les aules de 1r ESO. Amb les idees i propostes que surtin d’aquests tallers es va fer el disseny d’un mural que es va pintar en un espai ben visible de la Bisbal -a l’aparcament del costat de les Escoles Velles- per tal de conscienciar a tota la ciutadania a favor de la cura i el bon tracte als animals. El mural es va fer amb la participació voluntària dels jovent de l’Espai Jove, l’alumnat del taller d’estudi Reforça’t, alumnat del Batxillerat artístic i de l’Escola Municipal d’Arts Plàstiques.

La tercera proposta consisteix en adquirir un banc d’instruments per a les escoles de la Bisbal per tal d’iniciar un projecte conjunt amb l’Escola de Música Conrad Saló: a partir del gener es crearan bandes musicals a totes les escoles, i un professor de l’Escola de Música anirà a fer classes d’instrument conjuntament amb els professors del centre. Es prioritzaran els instruments de cobla, instruments insígnies de la Bisbal, per tal de fomentar-los i reivindicar-los. El banc d’instruments que s’adquirirà, estarà format per instruments de cobla elaborats amb impressora 3D, un procés de creació absolutament innovador que permet l’adquisició d’aquests instruments a un preu més assequible i amb una qualitat de so equiparable als instruments tradicionals.