16 gener de 2019 a les 17:07

Un tast de la col·lecció de Sergio Sabini al Terracotta Museu de la Bisbal

El divendres 18 de gener, a les 20 h, s’inaugurarà l’exposició temporal De terrissa i terrisseries. Un tast a la col·lecció de Sergio Sabini Celio, a l’Espai El Forn del Terracotta Museu de Ceràmica de la Bisbal d’Empordà. Tal com el títol de la mostra indica, l’exposició es basa en una exposició dedicada a la col·lecció privada de Sergio Sabini, un dels col·leccionistes de ceràmica més importants del país. L’acte inaugural comptarà ambes complementarà amb una visita comentada del mateix Sergio Sabini. 

Tot i que la seva activitat professional s’ha desenvolupat en el món empresarial i judicial (com a auditor de comptes), el seu afany i impuls col·leccionista per la terrissa popular l’han dut a adquirir, recuperar, reunir i mantenir una extensa i coherent col·lecció. Així, actualment alberga més de 7.500 peces, amb una amplia mostra de la cultura material terrissaire, des de càntirs, olles, gerres, tenalles, menjadores i abeuradors per animals fins a joguines de tota la península.

L’exposició que ara s’inaugura es podrà visitar fins el 30 de juny i mostra una selecció de peces de diferents terrissaires de la península ibèrica, d’entre els segles XVII i XIX. Articles d’una gran qualitat i ricament ornamentats on cal destacar una plata fonda de la Bisbal d’Empordà del segle XVIII i una gerra de vi de Castrojeriz (Burgos) del segle XIX. 

Cal dir que aquesta no és la primera exposició temporal amb peces de la col·lecció de Sergio Sabini que es pot veure a la Bisbal d’Empordà. I és que durant l’estiu de 2010 el Terracotta Museu ja va organitzar l’exposició temporal Terrissa Catalana de la col·lecció Sergio Sabini, que es va poder visitar al Castell Palau. També cal remarcar que actualment el museu exposa, en l’exposició permanent, una col·lecció d’aiguamans que el col·leccionista va cedir al museu.