30 abril de 2016 a les 16:07

Un tast literari de luxe a la Bisbal

|

El passat divendres, 22 d’abril, el teatre Mundial va ser el lloc per poder degustar un còctel molt especial, un còctel literari. De la mà de l’escriptor Josepmiquel Servià els assistents van poder gaudir d’una selecció de la seva obra.

El recital, que va lluir malgrat la pluja, va ser un desplegament àgil dels seus textos poètics, lírics, humorístics, aforístics, eròtics i patriòtics. Un tast selecte de la variada obra de l’autor que, amb la seva veu profunda, va recitar algunes peces com ara l’Autoretrat, on uns versos vibrants parlaven d’un esperit lliure, noble i vital.

L’acte va ser presentat per l’escriptor bisbalenc Antoni Puigverd, qui ja havia destacat de l’obra poètica de l’autor “la sensual musicalitat, la formidable plasticitat de les imatges, la brillantor dels personatges i els llocs que evoquen (…)”

Com a narrador, Josepmiquel Servià ha estat Premi de narrativa Pompeu Fabra, i primer finalista dels premis Recull i Víctor Català i, com a periodista, ha guanyat els premis “Avui” i “Gaziel” de premsa escrita, i “Òmnium Cultural” de ràdio i televisió.

Té publicats els llibre “Catalunya, tres generacions”, “Pluja de sang”, “Gabriel Ferrater: reportatge en el record”, “Lluís Llach: un trobador per a un poble”, “Jerarca de la llum”, “Granissat de cafè”, “La barca encesa” i “Manual d’oficis, i els CD “En encesa espera” i “Viatge poètico-musical per les terres de llengua catalana”, aquest últim en col·laboració amb els músic Rafel Subirachs.