6 març de 2024 a les 13:17

Una delegació de regidors de Seguretat Ciutadana es reuneix amb la fiscal en cap gironina per reclamar contundència contra els delinqüents reincidents

Una delegació de regidors de Seguretat Ciutadana del Baix Empordà s’ha reunit aquest matí amb la fiscal en cap de les comarques gironines, a la seu de l’Audiència de Girona, per tractar sobre la problemàtica que generen els delinqüents multireincidents. Josep Santamaria (Palamós), Alberto Mas (Calonge i Sant Antoni) i Xavier Dilmé (la Bisbal d’Empordà) han transmès a Ana María Meléndez les inquietuds recollides en les dues trobades celebrades entre ajuntaments amb policia local de la comarca. Unes trobades molt centrades en l’alarma social creada pel fet que els delinqüents reincidents no entren a presó i en la sensació d’impunitat que això provoca. També han demanat que «s’actuï amb la màxima contundència que permeti la legislació vigent, que és el sentiment comú que compartim a nivell local».

Xavier Dilmé, que a la sortida de la trobada ha actuat com a portaveu en l’atenció als mitjans, ha considerat «molt positiva i cordial» la reunió, així com el fet que hagin pogut fer de corretja de transmissió del neguit social que hi ha a pobles i ciutats del Baix Empordà davant d’una problemàtica que, consideren, «s’ha de tallar d’arrel amb les eines que es disposen en aquest moment, que no són totes les que s’haurien de tenir. Aquest punt és competència dels legisladors de Madrid solucionar-ho». Per Dilmé, «ha estat molt important escoltar a la fiscal en cap dir que Ajuntaments i Fiscalia compartien l’objectiu que els multireincidents no estiguin al carrer».

Finalment, els regidors també han convidat a la Fiscalia a participar a les diferents juntes de seguretat local o a convocar-ne una de comarcal una vegada a l’any perquè hi pugui haver un intercanvi d’informació i d’inquietuds entre les dues administracions. Aquesta trobada ha estat una de les dues que es van acordar sol·licitar a la darrera reunió de regidors de Seguretat Ciutadana del Baix Empordà, celebrada el passat 31 de gener a l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà. La propera trobada que es demanarà serà amb el conseller d’Interior de la Generalitat, Joan Ignasi Elena.