29 novembre de 2011 a les 10:30

Una exposició al Castell Palau de la Bisbal promou els valors i la singularitat de les Gavarres i la gestió del Consorci

El proper 2 de desembre s’obre l’exposició Objectiu Gavarres al Castell Palau de la Bisbal, que es podrà veure fins el 8 de gener. La mostra està organitzada en sis blocs temàtics que reflecteixen els valors naturals, paisatgístics i patrimonials de l’espai d’interès natural del massís de les Gavarres. L’objectiu és promoure els valors de l’espai i donar a conèixer la seva singularitat, així com la gestió que duu a terme el Consorci de les Gavarres, crear sinèrgies amb els municipis que integren el Consorci i engrescar els visitants a conèixer de prop aquests paratges.

Amb aquesta exposició es vol divulgar els valors de l’espai d’interès natural de les Gavarres com a mostra d’ambient mediterrani i apropar, mitjançant imatges de gran valor estètic, diferents indrets i elements de les Gavarres als ciutadans i engrescar-los a apropar-se a les Gavarres per conèixer de prop la singularitat d’aquest espai.

Igualment, l’exposició ha de servir per mostrar la tasca de gestió i conservació que el Consorci de les Gavarres duu a terme en l’àmbit de l’espai natural que gestiona i conscienciar els ciutadans de la importància de conservar el massís.També es vol motivar la reflexió a l’entorn de cercar fins i tot altres figures de protecció més ferma per vetllar pels seus valors, tant naturals com patrimonials.

Les imatges són obra d’Oriol Alamany, un reconegut fotògraf freelance que ha viatjat per indrets diversos de tota la geografia catalana i planetària, captant amb la seva càmera tant el món natural com el patrimoni cultural. Fruit d’aquest treball ha publicat diversos llibres, com “Fotografiar la naturaleza. Una guía para hacer las mejores fotografías”, “Viajar con tu cámara. Consejos prácticos sobre la fotografía de viajes” o “La pell de Catalunya. Un viatge fotogràfic per la nostra geografia”.

La documentació i selecció dels textos ha anat a càrrec de la Càtedra M. Àngels Anglada de la Universitat de Girona. L’equip d’aquesta càtedra, sota la direcció de Mariàngela Vilallonga, ha dut a terme diversos treballs i col·laboracions per divulgar textos de la narrativa catalana del segle XX, entre els que destaca l’Itinerari literari Rodoreda-Romanyà de la Selva, en l’àmbit de les Gavarres.

La mostra es podrà veure des del 2 de desembre de 2011 fins al 8 de gener de 2012 a la Sala d’exposicions del Castell Palau, els dijous, de cinc a vuit de la tarda; els divendres i dissabtes, de deu del matí a una de la tarda i de cinc de la tarda a les vuit del vespre; els diumenges i festius es pot visitar de les deu del matí a les dues de la tarda. El dia 24 de desembre la mostra només es podrà visitar al matí i els dies 25 i 26 de desembre i 1 i 6 de gener, estarà tancada.