28 abril de 2009 a les 17:05

Una mostra de ceràmica als nous jardins de Torre Maria i vehicles d’ocasió, novetats de la Fira de l’1 de maig de la Bisbal d’Empordà

El regidor de Promoció de la Ciutat, Xavier Dilmé, ha destacat “l’esforç de tots plegats per fer una fira potent” i considera que “si en algun moment té sentit potenciar aquest tipus d’activitats, és en els moments econòmicament difícils com l’actual”. Dilmé explica que “aquest és el dia de l’any que ve més gent a la Bisbal i calia que la nostra ceràmica hi tingués un espai destacat. La ceràmica -afegeix- és la nostra tarja de presentació a l’exterior i treballem conjuntament amb el sector perquè pugui continuar sent així”.  

Al nucli antic de la Bisbal s’hi celebrarà el tradicional mercat setmanal dels marxants i s’hi concentrarà també la botiga al carrer per part dels comerços. A sota les Voltes hi ha prevista la trobada de puntaires, i al Castell Palau es podrà visitar amb l’al·licient que aquest any es podrà veure el nou audiovisual ‘Terra i sang: la guerra feudal a l’Empordà’, que permet conèixer una part de la història de Catalunya i de la Bisbal, i que complementa la visita que quatre personatges virtuals fan a la planta noble del castell.

Al passeig Marimon Asprer hi haurà parades que oferiran tot tipus de productes artesans, d’alimentació i complements de la llar i la persona. Les atraccions infantils se situaran a la part final del passeig.

El mercat de marxants també se situarà a l’avinguda de l’Aigüeta, amb parades i botiga al carrer. Durant tot el dia, als jardins de Torre Maria, acabats de remodelar, es farà la Mostra de Ceràmica de la Bisbal. HI haurà tallers gratuïts de ceràmica per als més petits i demostracions d’elaboració de ceràmica amb torn. A l’interior de l’edifici de Torre Maria es presentarà el projecte d’ampliació i rehabilitació del Terracotta Museu i es projectarà un audiovisual sobre la ceràmica.

Al pavelló firal se celebrarà la Fira de Vehicles d’Ocasió, amb una àmplia oferta de vehicles revisats i garantits.

La Fira Mercat al Carrer de l’1 de maig de la Bisbal té els seus orígens a l’any 1991, fruit de la recuperació de la tradicional Fira de Cinquagesma, iniciada l’any 1448 gràcies a un privilegi atorgat per la reina Maria, muller d’Alfons IV el Magnànim. La iniciativa de l’any 1991 va sorgir dels marxants, dels comerciants i de l’Ajuntament de la Bisbal i s’ha convertit en una fira multisectorial.

Horaris de les activitats:

Audiovisual ‘Terra i sang: la guerra feudal a l’Empordà’ i visita a la planta noble del monument. De 10 a 13.30 i de 16.30 a 20.30.

Sardanes amb la Cobla la Principal de l’Escala, a les 18.00h. a la plaça Benet Mercader, al nucli antic.

Audiovisual sobre la Ceràmica de la Bisbal, Torre Maria, de 9 a 20 h.

Fira de Vehicles d’Ocasió. De 10 a 14h i de 16 a 20h.