20 desembre de 2010 a les 14:55

Una trentena de persones participa a la visita ‘Coneguem la Bisbal’ organitzada per als alumnes de l’Itinerari d’Acollida Lingüística

En poc menys de dues hores es va fer un recorregut per la ciutat que va incloure explicacions sobre el patrimoni i la història de la ciutat. El recorregut es va basar en l’itinerari pel nucli antic que ha editat l’Ajuntament i que els alumnes havien treballat prèviament a l’aula. Durant el recorregut, que van seguir una trentena de persones s’hi van anar incorporant alguns vianants de forma espontània.
 
Aquesta és la segona xerrada que s’organitza en el marc l’IAL destinada a complementar la formació que reben els alumnes dels diferents serveis d’Acollida Lingüística. La primera es va fer a finals de novembre i va versar sobre com buscar feina. La van seguir unes 70 persones.
 
L’Ajuntament de la Bisbal a través de l’aula d’adults i en col·laboració amb el Consell Comarcal del Baix Empordà, el Consorci de Normalització Lingüística i Càritas, porten a terme des del 2007 un projecte d’acollida lingüística en llengua catalana a la Bisbal. L’Itinerari d’Acollida Lingüística (IAL) és una iniciativa que pretén afavorir la coordinació de tots els agents que treballen per a la formació lingüística en llengua catalana a la Bisbal. 
 
Des de l’IAL s’ofereix el nivell adequat per cada persona des de tallers d’acollida i conversa, passant per l’alfabetització o per cursos oficials de català del Consorci, amb la intenció de cobrir tot tipus de necessitats pel que fa a l’aprenentatge de la llengua. També s’ofereixen sessions de coneixement de l’entorn per tal de promoure el coneixement de la societat d’acollida i afavorir l’autonomia de les persones.
En el marc d’aquest coneixement de l’entorn, s’ha valorat també la necessitat de que les persones nouvingudes a la Bisbal coneguin el poble, la història i els llocs més emblemàtics del municipi on han vingut a viure.