24 abril de 2018 a les 12:17

Una vintena d’assistents a la visita de la biblioteca, la primera proposta d’activitat de coneixença de Ciutat Viva

||

Coincidint amb la diada de Sant Jordi, ahir va arrencar la proposta del projecte Ciutat Viva per tal de promoure una activitat de coneixença d’un servei o equipament de la Bisbal d’Empordà. La primera proposta del projecte va ser la flamant Biblioteca Municipal de la Bisbal. S’hi va fer una visita guiada i descoberta de l’equipament i es va comptar amb l’assistència d’una vintena de persones.

La proposta sorgeix de l’equip de coordinació de l’IAL – Itinerari d’acollida lingüística – format per l’Àrea d’Acció Social i Ciutadania, l’Àrea d’Ensenyament, l’Oficina de Català, el Servei d’Acollida Municipal, els Serveis Bàsics d’Atenció Social i les entitats Càritas i Fundació SER.GI, amb la col·laboració de l’Àrea de Cultura. En aquest sentit cal fer esment de la recuperació de l’etiqueta bisbalenca Ciutat Viva: un projecte que vol destacar la dinamització social, d’una societat que creix i que es nodreix de les aportacions del teixit social i popular. És d’allò més remarcable el treball transversal entre diverses àrees del consistori, administracions i entitats municipals.

Aquesta acció neix amb l’objectiu de crear i fomentar espais de relació i coneixença entre tota la ciutadania, així com de promoure experiències de vincle amb la ciutat i amb el seu dinamisme cultural. A més d’incloure aquesta activitat mensual de descoberta del municipi a l’agenda cultural, tots els professionals i docents que participen a l’IAL rebran un material de suport per poder treballar l’agenda cultural de la ciutat amb el seu alumnat. En aquest sentit farà referència a aspectes com per quins canals es pot rebre l’agenda cultural, quines activitats s’hi inclouen, entre d’altres.