3 maig de 2017 a les 10:24

Unes 12.000 persones visiten la XXVII Fira Mercat al carrer de l’1 de maig a la Bisbal d’Empordà

|

Segons la Policia Local de la Bisbal d’Empordà, i d’acord amb la projecció de les persones que es van calcular amb l’estudi d’impacte econòmic de la Fira el passat 2016 (8.000 persones), es pot dir que aproximadament 12.000 persones van visitar la XXVII Fira Mercat al carrer de l’1 de maig. Val a a dir que el bon temps durant tot el matí va permetre que hi hagués un increment de visitants, a diferència de l’edició anterior, que va ser un dia amb molta tramuntana.

Així, s’ha mantingut una elevada participació a la fira, amb un total de 55 botiguers a la Botiga al carrer, 37 marxants del mercat i 110 d’eventuals. Junts, van omplir els principals eixos comercials de la ciutat, des del casc antic fins al passeig Marimon Asprer. Pel que fa a l’espai Fireta –que era la 7a edició- va comptar amb 40 parades de nens i nenes de la Bisbal que oferien els seus objectes de segona mà, especialment joguines i roba.

L’espai d’Art (8a edició) novament va acollir al vestíbul del Mundial la faceta més artística de la fira, especialment amb pintures. Concretament, un total de 17 pintors –majoritàriament amateurs- hi van participar.  

La 3a Mostra de Playmobil al castell Palau va esdevenir un dels grans atractius de la Fira, sobretot els diorames muntats a la planta baixa de l’edifici. Prop de 2.000 persones van visitar l’exposició. A la mateixa plaça del Castell hi havia 5 parades de productes de col·leccionisme de Playmobil.

D’altra banda, l’altre espai monogràfic de la Fira es trobava al pavelló firal: la fira de Vehicles d’Ocasió, que celebrava la seva 9a edició. 4 concessionaris de la població hi van exposar vehicles i hi van passar més de 2.500 persones.

A més a més, com ja va essent tradició, es van incorporar diverses activitats paral·leles per atraure el públic familiar a la fira-mercat, com els jocs de la plaça Germans Sitjar, l’exhibició de puntes de coixí per part de l’Associació de Puntaires de la Bisbal o les sardanes promogudes per l’Associació de Sardanes de la Bisbal. L’emissora municipal Ràdio Bisbal va celebrar el 4t aniversari del seu rellançament a la plaça Major, amb un programa especial farcit d’entrevistes, actuacions musicals en directe i un grapat de sorpreses.