3 maig de 2018 a les 17:43

Unes 12.000 persones visiten la XXVIII Fira Mercat al carrer de l’1 de maig a la Bisbal d’Empordà

|||

Segons fonts de la Policia Local de la Bisbal d’Empordà, i d’acord amb la projecció de les persones que es van calcular amb l’estudi d’impacte econòmic de la Fira del 2016 (8.000 persones), es pot dir que aproximadament 12.000 persones van visitar la XXVIII Fira Mercat al carrer de l’1 de maig. Així, es manté una elevada participació a la fira, amb un total de 80 botiguers a la zona de Botiga al carrer, 30 marxants del mercat i 60 d’eventuals. Junts, van omplir els principals eixos comercials de la ciutat, i en general hi van haver uns bons nivells de venda i una valoració positiva d’aquesta edició de la fira.

Els espais monogràfics situats dins l’àmbit de la fira van tenir també una bona acollida. En concret, a la fira-mercat, enguany s’hi ha incorporat la I Fira de brocanters, col·leccionisme i joguines al Passeig Marimon Asprer amb la presència de 15 expositors. L’Espai d’Art (9a edició) novament va acollir al vestíbul del Mundial la faceta més artística de la fira, especialment amb pintures: concretament, un total de 23 pintors –majoritàriament amateurs- hi van participar. Pel que fa a l’espai Fireta –que era la 8a edició- va comptar amb 30 parades de nens i nenes de la Bisbal que oferien els seus objectes de segona mà, especialment joguines i roba.

La 4a Mostra de Playmobil al castell Palau va esdevenir un dels grans atractius de la fira d’enguany, sobretot els diorames muntats a la planta baixa de l’edifici. En total, 1623 persones van visitar l’exposició. A la mateixa plaça del Castell hi havia 3 parades de productes de col·leccionisme de Playmobil. D’altra banda, l’altre espai monogràfic de la fira es trobava al pavelló firal: la Fira de Vehicles d’Ocasió celebrava la seva 10a edició i va acollir 5 concessionaris de la població que hi van exposar vehicles i hi van passar més de 2.100 persones. 

A més a més, com ja va essent tradició, es van incorporar diverses activitats paral·leles per atraure el públic familiar a la fira-mercat, com els jocs de la plaça Germans Sitjar o la zona de jocs de taula a la plaça del Castell, l’exhibició de puntes de coixí per part de l’Associació de Puntaires de la Bisbal o les sardanes promogudes per l’Associació de Sardanes de la Bisbal. L’emissora municipal Ràdio Bisbal va celebra el 5è aniversari del seu rellançament a la plaça del Castell, amb un programa especial farcit d’entrevistes, actuacions musicals en directe i un grapat de sorpreses. Enguany cal destacar la participació de la Fira del Circ al carrer de la Bisbal, una de les novetats amb la programació de dos espectacles “work in progress”, que van tenir gran èxit entre el públic assistent.