19 abril de 2010 a les 14:40

Unes 200 persones segueixen la presentació del llibre ‘De Cuevas Bajas a la Bisbal d’Empordà’ al Mundial

Com diuen els seus autors, ‘el llibre és un intent d’aproximació a la història d’una migració que va alterar profundament la vida dels dos pobles’. Entre 1946 i 1980, la meitat de la població de Cuevas Bajas, província de Màlaga, va sortir del seu poble a la recerca d’una vida millor: uns 1.400 habitants van emigrar. La meitat d’aquests –uns set-cents– van venir a la Bisbal d’Empordà.

El llibre parla de com eren els dos pobles, com s’hi vivia i com treballaven els seus habitants, del que havia passat abans, de la seva cultura, i de les formes de vida allà i aquí. I de com es va anar incorporant a la vida de la Bisbal. Un procés llarg i difícil, però que ha constituït la ciutadania actual: els néts i nétes d’aquells que van venir, són i se senten bisbalencs.’

En aquest sentit, Lluís Sais, alcalde de la Bisbal, va destacar i posar èmfasi en el paper decisiu que va tenir aquest flux migratori pel desenvolupament econòmic i social de la ciutat. Sais també va remarcar la seva integració exemplar i el seu sentiment de pertinença tant a la Bisbal com a Catalunya de qui va dir que n’eren els principals ambaixadors.