19 desembre de 2016 a les 12:35

Unes 700 persones voten a la consulta popular del procés participatiu de la Bisbal

Ahir, diumenge, a les 19h, es va tancar la setmana de votació popular pel procés participatiu. Així doncs, durant la setmana passada, uns 700 bisbalencs i bisbalenques (empadronats a la Bisbal d’Empordà i majors de 16 anys) han votat fins a tres propostes de les 10 finalistes, per tal de decidir en què cal invertir un total de 50.000€ dels pressupostos del 2017.

A priori, el balanç de participació era d’allò més positiu i superava en escreix les expectatives del consistori organitzador: cal tenir en compte que aquest haurà estat el primer procés participatiu que es viu al municipi. De fet, si es compara el procés participatiu bisbalenc amb els percentatges de participació que hi ha hagut altres municipis que també n’han fet, es pot considerar tot un èxit.

Pendent del recompte de vots obert el públic que es farà avui (a les 15h, a l’Ajuntament) amb presència del Secretari municipal de l’Ajuntament de la Bisbal, l’estimació és que prop d’un 8% de la ciutadania ha participat a la consulta popular. Serà ja passat festes nadalenques, quan, a principis de gener del 2017, es convocarà una sessió de retorn amb resultats. Pròximament es concretarà una data per aquesta trobada que culminarà el primer procés participatiu de la Bisbal. 

L’Ajuntament de La Bisbal d’Empordà va encetar el procés participatiu amb la voluntat de facilitar la incidència dels ciutadans en projectes públics d’especial transcendència. Així, a través d’aquest exercici de democràcia participativa, els ciutadans han tingut veu i vot per escollir on destinar –i com repartir- els 50.000€ que el consistori atorgarà al pressupost participatiu. Les propostes escollides aniran vinculades a la partida d’inversions dels pressupostos municipals del 2017.

El procés participatiu va venir motivat per l’equip de govern de l’Ajuntament de La Bisbal d’Empordà amb la finalitat de definir els projectes que es podran escollir. L’objectiu final de la participació ciutadana era la implicació i la corresponsabilització de tots els agents en la construcció compartida d’allò públic.