1 febrer de 2013 a les 14:37

Unes quaranta persones assisteixen a la inauguració del cicle de xerrades Vol(t)em pel món””

|||

Una imatge del Perú més enllà dels tòpics i del Machu Picchu. És la que es va dibuixar aquest dimecres 30 de gener al bar El Teatret de la Bisbal, i que va servir per inaugurar el cicle de xerrades Vol(t)em pel món. L’objectiu és que estudiants dels cursos de català i voluntaris i aprenents del Voluntariat per la Llengua apropin a la població aspectes de les seves regions d’origen, i que ho facin a partir de les inquietuds i punts de vista personals.

L’estudiant d’elemental 2 Bertha Briceño va encetar el cicle amb una xerrada sobre el Perú. Es va centrar en les ruïnes de Chan Chan, situades al nord de Trujillo, la segona ciutat del país. La ciutadella, que va ser construïda l’any 1300, il·lustra l’esplendor de l’imperi Chimú, que va durar fins a l’arribada dels inques, al segle XV.

L’exposició sobre Chan Chan va anar seguida d’un torn de preguntes que alguns assistents van aprofitar per aprofundir en aspectes arqueològics, però que també va servir perquè es plantegessin preguntes sobre múltiples aspectes del país, desconegut  per a molts. La salut, l’educació, la política o la situació del quítxua, van ser alguns dels temes que s’hi van abordar. Tot plegat, en l’ambient distès, càlid i amable que propicien els locals -bars i restaurants col·laboradors del Voluntariat per la Llengua- on es duran a terme totes les xerrades del cicle.

La propera cita serà el dijous 28 de febrer a les 20 h a la Cafeteria l’Escut. En aquest cas, l’estudiant d’elemental 1 Muriel Lejune ens farà vol(t)ar pel sud de França.