10 febrer de 2011 a les 12:57

Uns 1.200 escolars bisbalencs celebren el Dia Escolar de la No-violència i la Pau

Els alumnes dels diversos centres educatius van preparar en el darrer mes uns dibuixos relacionats amb la cançó “Si tingués la màgia d’un mag”, de Dàmaris Gelabert. Els dibuixos eren de tancs, soldats, bales, fusells, flors, poemes d’amor, jocs malabars.  Els regidors del Consell d’Infants, que són alumnes de 6è de les escoles Joan de Margarit, Mas Clarà i Cor de Maria, van ser els encarregats de donar a un mag aquest dibuixos mentre sonava a la cançó. El mag llençava els dibuixos en una olla gegant. 
Tot seguit, va tornar a sonar la cançó però aquesta vegada el mag convertia els dibuixos abans llençats a l’olla amb dibuixos de jocs malabars, poemes d’amor i ballarines, entre d’altres. Finalment, coincidint amb l’última frase de la cançó (“dels corbs en faria coloms de la pau”), el mag va treure de dins de l’olla globus en els quals hi havia dibuixats coloms de la pau, que es van enlairar davant del públic assistent. Per acabar l’acte, va tornar a sonar la cançó mentre tots els alumnes aixecaven coloms de la pau fets de paper que havien preparat als respectius centres educatius.
Aquest acte estava previst inicialment pel dilluns 31 de gener però es va haver d’ajornar per causes meteorològiques fins el 7 de febrer.