28 novembre de 2017 a les 19:14

Vesprada d’activitats per estrenar la nova biblioteca de la Bisbal

|

Arriba el moment d’estrenar la nova biblioteca de la Bisbal, ubicada a l’antic escorxador (c/Agustí Font, 28). El gran acte d’obertura serà aquest proper divendres 1 de desembre, a partir de les 19h30. Després de l’acte de benvinguda el nou espai s’estrenarà la presentació del llibre Roba estesa, de David Vila. Tot seguit, a partir de les 21h, hi haurà un piscolabis musical amb el bisbalenc Mazoni.

I és que al voltant del 20 de setembre es van acabar les obres d’adequació de l’entorn de l’edifici. Aquesta actuació, prevista com una millora en el contracte de construcció de la Biblioteca Central Comarcal, haurà inclòs l’enderroc de les edificacions de l’antic parc de bombers, a més de desbrossar, anivellar i aplicar una base de sauló.

Quant a la instal·lació de l’antic escorxador, tot ja està disposat perq uè aculli el material de la biblioteca, ubicada al costat de l’edifici del Mundial. Cal tenir present que, amb el trasllat a l’antic escorxador, la biblioteca de la Bisbal doblarà l’espai de què actualment disposa. 

Aquestes darreres setmanes d’actuacions s’estan utilitzant per reforçar la tanca perimetral, i s’instal·larà una bústia de recollida de llibres. També es preveu incorporar un espai amb gespa al pati de l’entrada. Informàticament, hi haurà més ordinadors disponibles per als usuaris. Un dels propòsits del consistori és apostar per fomentar i reforçar la secció infantil i juvenil de la biblioteca.

Respecte al trasllat del material d’un equipament a l’altre, la biblioteca haurà estat tancada durant dues setmanes (des del 20 de novembre, només es manté actiu un punt de lectura de diaris i el servei de retorn de llibres).  L’espai que ocupava fins ara el servei passarà a acollir les dependències de l’Àrea de Cultura, que actualment es troben a la part superior. Alhora, les dependències actuals de Cultura passaran a l’Escola de Música, que podrà ampliar les aules de música.

A més de l’ampliació de l’espai bibliotecari, la posada en marxa de la nova ubicació de la biblioteca bisbalenca permetrà incrementar-ne el personal. De fet, paral·lelament als treballs d’adequació de l’entorn i del trasllat del material, l’Ajuntament de la Bisbal va endegar un procés selectiu per contractar un bibliotecari, la qual cosa farà que el personal adscrit a aquesta àrea passi de dues a tres persones.

Actualment, només hi ha dues persones que treballen a la Biblioteca de la Bisbal. Això provoca que durant el mes d’agost romangui tancada. «La voluntat de l’Àrea de Cultura és que la Biblioteca estigui oberta tot l’any i això serà possible amb la incorporació del nou bibliotecari», ha declarat el regidor de Cultura, Carles Puig.

Ara bé, quin nom tindrà la nova biblioteca? El consistori preveu convocar la comissió bisbalenca de nomenclàtor per tal que proposi diversos noms. Cal tenir present que aquest grup està format per ciutadans diversos i representants dels grups polítics.