7 març de 2009 a les 7:48

Vint anys del Grup de Dones de la Bisbal d’Empordà

El 1990 un grup de dones de la Bisbal van començar a celebrar aquesta diada a la Bisbal, fent sopars a la Tabacalera. Cada vegada els sopars van ser més multitudinaris, com ara el del Pavelló que va aplegar 700 persones,  i es va anar de viatge, com ara a París, a Núria, a Mallorca o a Sevilla. Cada any es triava un temàtica especial i aquest any els actes que es portaran a terme a diferents punts de la ciutat recordaran cadascuna de les anteriors edicions. Les activitats començaran a dos quarts de deu del matí i s’allargaran fins a la nit. 
 
Un dels actes de la diada serà la inauguració del parc infantil 8 de març, que donarà el tret de sortida a la campanya aprovada per l’Ajuntament de posar noms de dones als carrers, ja que a la Bisbal només hi havia dos noms de carrers de dona, el de Trinitat Aldrich i el d’Adela Traiter. Es volen fer més presents els noms de dona als carrers i augmentar el reconeixement a les dones. 
 
La bestiesa, dissenyada per Núria Efa, és una bèstia que és un híbrid: té cara d’òliba, ales de drac i té una part de gegant’, és només una part de la descripció perquè hi hagi sorpresa en la presentació d’aquest  diumenge, prevista a la plaça del Castell a dos quarts d’una. La idea és que la bestiesa participi a les festes majors com les altres bèsties que hi ha a la Bisbal.