13 maig de 2015 a les 12:04

Visita al Centre d’ Acollida Convent dels Franciscans

|||

El Centre d’ Acollida Convent dels Franciscans i la Residència Geriàtrica Municipal Zoilo Feliu, vam iniciar conjuntament un projecte social de voluntariat la primavera del 2013.

A partir d’aquí s’ha creat un vincle entre el Convent i la Residència Geriàtrica, on la interrelació entre els dos centres és molt beneficiosa.

Les responsables del projecte van creure que, per enfortir les relacions entre les persones grans i els voluntaris, seria positiu que les persones grans de la residència anessin a visitar El Convent. Tant a les persones grans com als voluntaris els va semblar una magnífica idea.

Així, el passat dia 16 d’abril, 15 de les persones grans de la residència geriàtrica acompanyats de diferents professionals vam anar al Convent. Totes les persones del Convent van ser molt hospitalàries i amables i un usuari del Convent, Juan Luís, es va encarregar de fer-nos la visita guiada per tot el centre. Per acabar, tots junts vam amenitzar-ho amb un bon  pica-pica.

Aquesta sortida va resultar molt beneficiosa per treballar la reminiscència: algunes de les persones grans quan havien estat petits van fer la catequesi a El Convent, hi havien pujat a jugar i hi anaven a missa els diumenges. Feia molt temps que no hi estaven, degut a problemes de mobilitat i a la ubicació del Convent.  Va ser una experiència molt emotiva per moltes de les persones grans.

Vam acordar que repetiríem la sortida al Convent cada any.