12 febrer de 2024 a les 14:04

Visita insitucional de Carlos Prieto, delegat del Govern d’Espanya, a la Bisbal d’Empordà

El delegat del Govern a Catalunya, Carlos Prieto, acompanyat del subdelegat a Girona, Albert Bramon, va visitar aquest divendres passat la Bisbal d’Empordà per reunir-se amb l’alcalde Òscar Aparicio i bona part de l’equip de govern municipal per tal d’abordar qüestions locals. S’emmarcava en el conjunt de visites que Prieto està realitzant per diferents poblacions de Catalunya per tal de conèixer de primera mà les problemàtiques que afecten als municipis, «veure les possibilitats de desenvolupament social i econòmic» i conèixer noves propostes dels governs locals.

Prieto va fer seguiment del projecte de reforma de l’edifici de les Escoles Velles, que compta amb un pressupost d’1.758.892 euros; dels quals 1.328.162 euros estan finançats pel Govern d’Espanya a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de la Unió Europea dels fons Next Generation EU. Les obres inclouen l’aïllament tèrmic, la instal·lació de calefacció, ventilació i aire condicionat, així com la millora de l’accessibilitat de l’edifici per tal de millorar la qualitat del servei que s’ofereix a la ciutadania bisbalenca. El delegat va explicar que el projecte de rehabilitació de la Bisbal d’Empordà és un exemple de «l’aposta que fa el Govern d’Espanya per millorar la vida de les persones i per la sostenibilitat en la línia de la lluita contra el canvi climàtic», i per tal que «els diferents serveis públics que estan al servei de la ciutadania en àmbits formatius, i de la infància i joventut, estiguin en un espai amb millors condicions on tothom pugui desenvolupar les diferents activitats en un edifici modern».

També es va abordar la importància de treballar de manera conjunta i integral per tal de garantir la seguretat al municipi. El delegat va posar en valor «la col·laboració entre els cossos de seguretat: Policia Local, Mossos, Guàrdia Civil i Policia Nacional», per donar seguretat als veïns i veïnes i per a què «tothom se senti segur al seu propi municipi i al seu propi domicili». Prieto va posar en valor que «els cossos i forces de seguretat de l’Estat estan plenament a disposició del consistori». «Només a través d’un treball conjunt entre els quatre cossos podrem garantir la plena seguretat de tota la ciutadania», va assegurar.