31 març de 2022 a les 8:05

Visita institucional a la Bisbal del vicepresident de la Diputació de Girona, Pau Presas

||||||

Després d’assistir a la roda de premsa de presentació de l’Empordà Music Festival a l’amfiteatre del Mundial, ahir, dimecres, el vicepresident de la Diputació de Girona, Pau Presas, va fer una visita institucional a l’Ajuntament de la Bisbal. Presas es va reunir al despatx d’alcaldia amb l’alcalde Enric Marquès i la primera tinent d’alcaldia, Carme Vall, per conèixer de primera mà l’estat de les obres en les quals participa la Diputació de Girona i altres temes del municipi bisbalenc. També se li va fer. entrega d’una rajola de ceràmica especial de la Diputació de Girona feta amb motiu de la campanya ‘Enrajola’t i Promociona’t’, que es va fer el 2020 amb la col•laboració de la mateixa Diputació per tal d’unir i donar visibilitat al comerç i a la ceràmica bisbalenca.

Primerament van visitar les obres de rehabilitació de la façana del Castell-Palau de la Bisbal, que es van iniciar l’estiu del 2021 i han comptat amb una subvenció de la Diputació de Girona de 150.000 euros. Els treballs han inclòs la neteja i el manteniment de les façanes i les cobertes, actuacions de conservació i restauració de materials i elements constructius, la millora de l’evacuació de l’aigua en façanes i cobertes, i el seguiment i la reparació de fissures en murs i voltes, tot seguint l’assessorament del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya.
Seguidament es van desplaçar a l’església de la Pietat de la Bisbal, on aquest febrer passat van arrencar les obres de rehabilitació de les cobertes i la restauració de les façanes. Les obres tenen l’objectiu de solucionar la major part de patologies possibles en l’àmbit de les cobertes de l’edifici. Els treballs tenen un pressupost de 34.000 euros, dels quals la Diputació de Girona en subvenciona 14.100.