21 setembre de 2012 a les 13:25

Visites al taller d’un carreter, al Terracotta Museu i a l’entorn geològic de la ciutat seran els actes organitzats per la Bisbal el 29 i 30 de setembre dins les Jornades Europees del patrimoni

||

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà participa com ja és habitual en les Jornades Europees del Patrimoni que tindran lloc el darrer cap de setmana del mes de setembre. Aquestes activitats pretenen donar a conèixer el nombrós patrimoni existent arreu dels municipis de Catalunya i fer-lo el màxim d’accessible per a tots els públics. Per aquest motiu totes les activitats programades dins aquestes jornades són gratuïtes.

Enguany l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà hi participa organitzant tres activitats, ben diverses entre elles, relacionades amb el patrimoni local. 

El dissabte dia 29 a les 12h, s’ha previst realitzar una visita guiada a l’exposició “Terrissa en blanc i negre” al Terracotta Museu. El mateix dissabte, de 17h a 18.30h, s’ha organitzat una visita inèdita, amb el nom de “Coneix l’ofici de carreter”, es proposa una visita guiada al taller de carros Casa Alsina, situat al carrer de l’Aigüeta. Amb la visita es donarà a conèixer aquest noble ofici i es mostrarà aquest antic taller i totes les seves eines, que han perdurat tot i el pas del temps.

Finalment, el diumenge dia 30, de 10.30h a 13.30h, s’organitza un recorregut circular pels voltants de la Bisbal d’Empordà (7 km). Amb el nom de “La petjada geològica a la Bisbal d’Empordà”, l’itinerari pretén mostrar la diversitat geològica del municipi mitjançant l’observació de les diferents roques que s’hi podran observar. També es veurà com les construccions i les activitats humanes tradicionals han estat molt lligades als materials geològics que afloren en aquest racó de l’Empordà. Cal portar calçat adequat, aigua i esmorzar. Aquesta passejada pel patrimoni bisbalenc també se suma a la setmana de la mobilitat sostenible i segura que se celebra a Catalunya.

Segons explica el regidor de Promoció de la Ciutat, Xavier Dilmé, “un any més hem volgut potenciar els actius que ens proporciona la cultura i el patrimoni com a eines de promoció de la Bisbal, tant pel que fa la gent que ve de fora com per les persones que tenim més a prop”.

Totes les activitats tenen les places limitades. Cal realitzar reserva prèvia a l’Oficina de Turisme de la Bisbal al telèfon 972 64 55 00 o mitjançant correu electrònic: turisme@labisbal.cat (informant del nombre de persones i telèfon de contacte).

Les activitats són organitzades per l’Àrea de Promoció de la Ciutat, l’Àrea de Medi Ambient i el Terracotta Museu. 

Més informació en el següent link: http://www.visitlabisbal.cat/que-fer-fitxa.php?idioma=ca&id=29