14 juliol de 2016 a les 11:13

“Visitmuseum”, nova APP del Terracotta Museu

Des de principis de juliol, el Terracotta Museu ha incorporat la Visitmuseum, una nova eina al recorregut de la seva exposició permanent. D’aquesta manera, contribueix de manera efectiva a reduir el seu dèficit en diversitat idiomàtica.

L’aplicació Visitmuseum (visitmuseum.gencat.cat) té per objectiu posar a l’abast del visitant turista la informació de l’exposició permanent del museu i fer-la accessible des del seu propi dispositiu mòbil. Ofereix continguts en cinc idiomes (català, aranès, castellà, anglès i francès). Visitmuseum actua com a eina de suport al recorregut que el visitant fa al museu. Per aquest motiu, un cop aquest ha escollit l’idioma, es troba la informació organitzada per àmbits que anirà accedint a mesura que faci el recorregut per les sales. El text de presentació de cada àmbit va acompanyat d’una imatge atractiva i representativa d’aquest. En el cas de les imatges d’objectes, s’ha procurat centrar la peça en el seu conjunt, o bé en un detall concret.

Visitmuseum es materialitza en dos formats:

  1. Una aplicació informàtica dissenyada per ser utilitzada mitjançant dispositius mòbils (telèfons intel·ligents o tauletes tàctils) en qualsevol dels dos sistemes operatius, Android o iOS. Un dels avantatges principals d’aquest tipus d’eina tecnològica, pensant en el públic turista estranger, és que es pot descarregar l’aplicació en el dispositiu i es pot utilitzar sense connexió a Internet.
  2. Una web adaptativa, dissenyada per aconseguir una visualització òptima independentment de l’aparell que s’utilitzi (ordinador o qualsevol dispositiu mòbil). El format de la pàgina web s’adapta a les dimensions de la pantalla de l’aparell.