20 maig de 2014 a les 16:48

Xavier Cortadellas explica els jocs d’abans als alumnes del cicle superior de les escoles de la Bisbal

|

Esclafidors, mirells, anell pitrell… diferents jocs han reviscut ahir i avui a la tarda, a l’amfiteatre del Mundial, mentre Xavier Cortadellas, editor del llibre Jocs retrobats, parlava del nou llibre d’Edicions Sidillà. Alguns alumnes han portat jocs dels seus avis per il·lustrar el que Cortadellas explicava. 

Un públic molt entregat, els alumnes de cicle superior de les escoles Joan de Margarit, Cor de Maria i Mas Clarà de la Bisbal, emplenava l’amfiteatre del Mundial per escoltar les paraules de Xavier Cortadellas sobre els jocs que recull el llibre Jocs retrobats. Abans de començar la xerrada, la taula s’ha emplenat de treballs escolars fets a classe per conèixer aquests jocs, avui oblidats, o de jocs recuperats d’algun racó de cals avis que il·lustraven molt bé el que l’escriptor bisbalenc venia a explicar. 

La campanya L’escriptor a les escoles” està promoguda cada curs per les àrees d’Ensenyament i Cultura de l’Ajuntament, amb la col·laboració de l’Oficina de Català de la Bisbal. La xerrada de Cortadellas clou l’edició d’aquest curs, que van iniciar les Mestres Àvies Recuperadores de Contes el mes de març passat.