25 setembre de 2019 a les 10:08

Xerrada col·loqui a les Escoles Velles: ‘Homes en dissidència, homes en transformació’

El Servei d’Igualtat i Atenció a les Dones (SIAD) de la Bisbal d’Empordà i del Consell Comarcal del Baix Empordà, amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones i el finançament del Pacte d’Estat contra la violència de gènere, ha programat la xerrada col·loqui: ‘Vols transformar-te? Homes en dissidència. Homes en transformació’. La proposta -gratuïta- tindrà lloc el proper dilluns 30 de setembre a les 19 h, a les Escoles Velles de la Bisbal (c/ 1 d’octubre de 2017, 16-24), i anirà a càrrec de Jordi Bonaterra Carreras, membre d’Homes Igualitaris (HI), doctor en Pedagogia i professor associat de la Universitat de Girona.

A la xerrada es farà una anàlisi dels mecanismes de construcció i socialització del masclisme i les violències heteropatriarcals. També es reflexionarà sobre com es construeixen les identitats de gènere. Les ‘masculinitats dissidents’ són una manera de desconstruir les identitats masculines a través d’un procés de reflexió personal i col·lectiva que vol posar l’accent en el treball de les emocions, les tasques domèstiques i de cura, els usos del temps, o bé en la manera de relacionar-se amb l’entorn.

El que proposa l’activitat és trencar amb els estereotips i els rols de gènere masculins tradicionals imposats a través de l’educació rebuda des de la infància. En aquest sentit, les ‘masculinitats dissidents’ fan referència al treball per aconseguir una societat més igualitària en què no hi hagi masclisme, on homes i dones tinguin les mateixes oportunitats.