4 abril de 2017 a les 13:03

Xerrada SLOF: ‘Educació Emocional’

El proper divendres 7 d’abril arriba un nou capítol del cicle de xerrades del Servei Local d’Orientació Familiar (SLOF) a l’Aula 4 de les Escoles Velles de la Bisbal. Totes les conferències seran gratuïtes, a les 19h, obertes a tots els públics i es retransmetran en streaming a través del web del consistori. 

Serà el torn de la xerrada Educació emocional, de la mà d’Elisabet Soler, que reflexionarà sobre l’educació centrada en l’àmbit de coneixement i reconèixer sentiments i emocions propis i aliens per tal de fer-los servir de manera adaptativa. I és que l’educació emocional pretén aprendre a identificar i expressar emocions i sentiments, treballant la forma d’interaccionar amb el món. Com eduquem el nostre fill? Què si i què no? 

El Servei Local d’Orientació Familiar és un recurs de la Secció d’Acció Social de la Diputació de Girona d’orientació i assessorament familiar, que se situa en la línia de suport al treball amb famílies i a les polítiques municipals d’atenció a les persones. El projecte, operatiu des del curs 2008-2009, serveix perquè els ajuntaments puguin oferir un servei d’orientació a mares i pares en el marc de les polítiques d’atenció a les famílies previstes en el Pla d’Acció Social. 

És un programa gratuït d’orientació i assessorament a pares i mares, finançat per la Diputació i gestionat per ajuntaments de les comarques gironines, amb l’objectiu d’incrementar la qualitat de vida familiar. El Servei, preventiu, universal i d’atenció especialitzada, està adreçat a les famílies amb fills i filles de 0 a 18 anys que tinguin dubtes relatius a l’educació i al desenvolupament d’aquests i que vulguin millorar la comprensió i la comunicació amb ells o buscar alternatives als càstigs.

Per a més informació cal dirigir-se a l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, a l’edifici de les Escoles Velles.